Un nou proiect ROSE câștigat de UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Foto UMFST iunie 2019Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a câștigat un nou proiect ROSE (Romania Secondary Education Project) intitulat Centrul de învățare Sim3DPrint al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș (Sim3DPrint), în valoare de 1.417.630 lei/299.577 euro, care se va derula pe o perioadă de trei ani.

Proiectul, al cărui director este conf. dr. Olah Peter, are ca obiectiv general crearea și operaționalizarea Centrului de Învățare Sim3DPrint în scopul reducerii ratei de abandon a studenților din anul I de studii prin activități de consiliere și utilizarea tehnologiilor digitale de simulare și printare 3D.

Obiectivele specifice ale proiectului se referă la creșterea ratei de promovabilitate a studenților din anul I de studii cu 1.20% prin implementarea unui pachet complex de activități remediale și de consiliere, înființarea și dotarea unui laborator de învățare prin metode de simulare (LIMS), precum și înființarea și dotarea unui laborator de învățare prin metode de fabricație aditivă (3DPrint FabLab).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram