VIDEO: Pianistul Bogdan Vaida, concert în Sala Festivă a UMFST Târgu Mureș

IMGK2768Sala Festivă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș a găzduit, joi seară, concertul pianistului Bogdan Vaida. Peste 200 de persoane s-au bucurat de muzica artistului, care și-a manifestat bucuria de a se afla la UMFST Târgu Mureș.

Sala Festivă a devenit neîncăpătoare pentru cei care și-au dorit să se delecteze pe acorduri de muzică clasică. Și cei de acasă au putut urmări live concertul pe pagina de Facebook a Universității.

„Muzica clasică nu este rezervată nimănui. Nu este pentru elite, nu este pentru pretențioși sau pentru cunoscători. Este pentru oricine vrea să o asculte. Motiv pentru care mă bucur că participați la un concert Classic Unlimited”, a transmis Bogdan Vaida, care s-a arătat impresionat de numărul mare de participanți la concert.

De altfel, organizatorii evenimentului au transmis că publicul de la UMFST a fost „probabil cel mai numeros public din istoria turneului Classic Unlimited de până acum” și au promis că vor reveni la Târgu Mureș.

IMGK2779

Bogdan Vaida a interpretat piese de Johannes Brahms, George Enescu, Claude Debussy, Ciprian Pop, Serghei Prokofiev și Franz Schubert.

Născut în Cluj-Napoca, pianistul Bogdan Vaida (37 ani) a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj, iar mai apoi și-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, sub îndrumarea profesoarei Ninuca Oșanu Pop. În 2002, a plecat cu o bursă Erasmus la „Musikhochschule” în Freiburg (Germania), unde s-a și stabilit ulterior. Pianistul a susținut numeroase concerte în mai multe țări din Europa, în prezent fiind solistul turneului Klassik Mittendrin, proiect care a debutat în octombrie 2015 în Germania și care a inspirat Classic Unlimited.

IMGK2782

Classic Unlimited resemnifică înțelesul general despre muzica clasică și promovează o abordare nouă, foarte prietenoasă pentru o artă constrânsă de etichete formale și spații convenționale.

Publicată de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie pe Joi, 7 februarie 2019 (Video prima parte)

Publicată de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie pe Joi, 7 februarie 2019 (Video a doua parte)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram