Vizita ambasadorului Belarus la UMF Tîrgu Mureș

Foto vizita ambasadorAmbasadorul Republicii Belarus în România, Excelența Sa Andrei M. Grinkevich, și conducerea Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș, au purtat discuții vineri, 19 ianuarie 2018, la UMF Tîrgu Mureș, în cadrul unei întâlniri bilaterale, pe tema dezvoltării de parteneriate academice între Universitatea noastră și instituții de învățământ superior medical din Belarus.

Cu prilejul întâlnirii la care a participat și dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș, prof. dr. Angela Borda, prorector Relații Internaționale, i-a prezentat Excelenței Sale Andrei M. Grinkevich infrastructura didactică și de cercetare, precum și prioritățile UMF Tîrgu Mureș, deschiderea internațională în vederea dinamizării mobilităților de tip „incoming” pentru studenți, doctoranzi, cercetători și profesori regăsindu-se pe lista priorităților pentru anul 2018. De asemenea, a fost prezentat stadiul acordurilor de colaborare încheiate cu două universități de medicină din Belarus: Grodno State Medical University din Grodno și Belarusian State Medical University, Minsk.

Ambasadorul Republicii Belarus în România a apreciat infrastructura și activitățile Universității și a transmis că în Belarus există un interes crescut din partea absolvenților de a-și completa studiile la UMF Tîrgu Mureș. Totodată, a subliniat că va face toate demersurile necesare pentru dezvoltarea și dinamizarea parteneriatelor academice cu Republica Belarus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram