Workshop în domeniul chirurgiei pentru studenții UMFST

Societatea pentru Inovație, Dezvoltare și Educație Medicală, sub egida Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, organizează, în perioada 20 – 21 martie 2021, o nouă ediție a workshop-ului Basic Techniques – Surgery.

Tematica workshop-ului încearcă să urmărească, pas cu pas, cea mai eficientă metodă de fundamentare a noțiunilor de bază din chirurgie, cu aplicabilitate ulterioară la workshop-urile specializate.

Workshop-ul se adresează studenților care doresc să intre pentru întâia oară în contact cu manevre chirurgicale și celor care doresc să exerseze și să își perfecționeze tehnicile de bază.

După prezentările teoretice, fiecare doi participanți beneficiază de ajutorul unui trainer care se ocupă de explicarea și clarificarea nelămuririlor ce pot apărea după acestea, urmând apoi să explice pas cu pas procedurile practice adiacente acestora, până la înțelegerea și executarea cu succes de către participant a acestora.

Tematica evenimentului:  noțiuni de asepsie și antisepsie, instrumentarul chirurgical de bază, pansamente și bandaje, tipuri de noduri utilizate în chirurgie, managementul unei plăgi traumatice, tipuri de suturi utilizate în chirurgie.

Informații suplimentare și înscrieri: https://sidemed.ro/event/bst4/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram