Zilele UMFST – 9 decembrie 2022

👉 Vineri, 9 decembrie continuă sesiunile de comunicări științifice derulate în cadrul Cursului Comitetului pentru Educație Europeană în Anestezie, cu tema „Actualități în Anestezie și Terapie Intensivă – Mama și copilul. Reacții adverse”(ziua 3). Organizat de Facultatea de Medicină, în parteneriat cu Fundația Română de Anestezie și Terapie Intensivă, evenimentul își va desfășura lucrările pe secțiuni începând cu ora 9:00, în Sala 1 și Sala 2 a Facultății de Farmacie (str. Gh. Marinescu, nr. 38).

👉 Facultatea de Medicină – Disciplina de Histologie, Disciplina de Anatomie patologică, Disciplina de Fiziopatologie continuă lucrările evenimentului științific „Marisiensis Pathology Days” (ziua 2), program științific – curs postuniversitar și workshop-uri, în Laboratorul de  Morfopatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș, cu începere de la ora 9:00.

👉 Program Educațional PharmacoFOR, simpozion științific adresat studenților farmaciști și organizat de Asociația Studenților Farmaciști din Târgu-Mureș își va deschide lucrările începând cu ora 9:00, în Aula Facultății de Farmacie (str. Gh. Marinescu, nr. 38).

👉 Sesiunea științifică a cadrelor didactice organizată de Prorectoratul Cercetare științifică și inovare continuă sesiunile de prezentare a lucrărilor științifice (ziua 2) începând cu ora 9:00, pe platforma Microsoft Teams. Programul sesiunii științifice a cadrelor didactice este disponibil aici: https://sscd.umfst.ro/.

👉 Sala de Sport „Dr. Anton Pongrácz” (str. Gh. Marinescu, nr. 38) va găzdui cea de-a doua ediție a competițiilor sportive studențești – tenis de masă, șah, volei, baschet, table – organizate de Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș în parteneriat cu Liga Studenților din Târgu Mureș (ziua 2), în intervalul orar 9:00 – 17:00.

👉 Facultatea de Medicină – Disciplina de Dermatologie, organizează în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie, cea de-a IIa ediție a Conferinței Naționale „ Abordari multidisciplinare in Psoriazis și Dermatita Atopică” (ziua 2). Evenimentul desfășurat în perioada 8 – 10 decembrie, în format hibrid, își continuă lucrările pe secțiuni cu începere de la ora 9:00, în Sala 240, etaj 2, clădirea C3 (str. Gh. Marinescu, nr. 38). Programul sesiunilor de lucrări științifice poate fi consultat aici: https://dermamures.umfst.ro/

👉 Evenimentul de Lansare a cărții „Cum credeți că va arăta medicina românescă după pandemie?” – Opinii ale specialiștilor în medicină, Editura Academiei Române, sub coordonarea Acad. Constantin Ionescu-Tîrgoviște și Grigore Iuga, va avea loc cu începere de la ora 10:00, în Sala Festivă a Universității.

👉 CBT Multimodal și Integrativ augmentat cu Realitatea Virtuală (IM-CBTVR) în comparație cu Psihoterapia Cognitiv-Comportamentală (PCC) pentru studenții la medicină cu anxietate psihoneuroeutică (eveniment online), ora 10:00.

Anxietatea psihoneurotică este o dificultate emoțională comună în rândul studenților la medicină, asociată cu disfuncționalitate crescută în plan social, personal și profesional. În prezent, Psihoterapia Cognitiv-Comportamentală este tratamentul psihologic corelat cu o eficiență crescută în reducerea simptomelor pe termen lung. Alături de tehnicile cognitive și comportamentale clasice, abordările mai recente au inclus utilizarea tehnicii Realitate Virtuală (VR) pentru aplicarea strategiilor de expunere și relaxare specifice CBT. Această prezentare se va focaliza pe aplicabilitatea unui plan de intervenție bazat pe CBT Multimodal și Integrativ augmentat cu Realitatea Virtuală, precum și pe adaptabilitatea acestei abordări la particularitățile contextului academic. (Conf. univ. dr. Cosmin Octavian Popa)

👉 „Clusterin as a new therapeutic target to improve clearance of vascular amyloid”, organizat de Facultatea de Medicină, va include prezentări științifice orale începând cu ora 10:00, în Amfiteatrul 330, clădirea C3 (str. Gh. Marinescu, nr. 38).

👉 Lucrările Expoziției Vita stuDentis, organizată de Facultatea de Medicină Dentară, în perioada 6 – 10 decembrie, pot fi admirate în cadrul Centrului Integrat de Medicină Dentară (CIMD), în holul principal al facultății și la etajul 1, în intervalul orar 10:00 – 19:00.

👉 „Operations Twin in the Industrial value chain”, workshop științific organizat în cadrul Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației, ora 12:00, Sala A204 ( str. N. Iorga, nr .1).

👉 „INOV8ING – concursul de științe și tehnologie al studenților mureșeni”,cerc științific studențesc organizat în cadrul Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației, ora 12:00, Sala A204 ( str. N. Iorga, nr .1).

👉 Facultatea de Medicină Dentară organizează începând cu ora 14:30, în Aula facultății (str. Gh. Marinescu, nr. 38), Cursul postuniversitar „Reabilitarea orală complexă a pacienţilor cu bruxism”.

 👉 Seria evenimentelor zilei de 9 decembrie se încheie cu workshop-ul științific „Profesia juridică. Discuții cu profesioniștii”, organizat de Facultatea de Economie și Drept în Aula facultății, ora 17:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram