Zilele Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează, începând de luni, 7 decembrie 2020, până vineri, 11 decembrie 2020, sub egida aniversării a 75 de ani de la înființarea Universității – UMFST 75, Zilele Universității, un eveniment cu tradiție la care participă întreaga comunitate academică.

Amplu program de activități

Evenimentul cuprinde un program amplu de manifestări ştiinţifice, educaționale, sociale, culturale și artistice.

„Activități științifice, simpozioane și workshop-uri, manifestări culturale, lansări de carte sau de aplicații smart, inaugurări ale unor obiective de investiții și intervenții ale unor invitați de renume internațional, toate vor alcătui un program bogat, desfășurat, de această dată, preponderent online”, a declarat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, Rectorul UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Ziua de luni, 7 decembrie 2020, a debutat cu evenimentul de inaugurare a laboratorului tehnic Hirschmann, realizat în parteneriat cu compania Hirschmann Automotive TM.  Acest laborator este o continuare a strategiei Universității de a dezvolta parteneriate cu companii care au activități relevante în domeniile în care Universitatea derulează programe de studii.

Înființarea Laboratorului Hirschmann a însemnat preluarea unei săli de către companie, amenajarea ei într-un spațiu modern de laborator și dotarea ei cu echipamente tehnico-didactice de ultimă generație specifice domeniului de producție Hirschmann, pe care studenții și cadrele didactice le vor folosi în activitățile de laborator.

Tot luni a avut loc inaugurarea noului centru de învățare prin simulare al Facultății de Medicină Dentară, dezvoltat prin reabilitarea și modernizarea compartimentului de simulare convențională și se bazează pe utilizarea tehnologiilor digitale de simulare 3D, oferind soluții integrate pentru educația stomatologică modernă, realizând trecerea de la intruirea preclinică a studenților la pregătirea clinică.

Au fost achiziționate patru echipamente Planmeca complet digitale, replica perfectă a unor unituri dentare performante, care oferă oportunități deosebite atât pentru predare, cât și pentru învățare. Simulatoarele au la bază un concept unic de învățare incluzând instrumente avansate – de la unități de simulare și software până la controlul centralizat al infecțiilor și dispozitive de imagini 2D și 3D. Finanțarea a fost asigurată în cadrul proiectului ROSE Sim3DPrint și din venituri proprii Universității.

Totodată, au mai avut loc următoarele webinarii educative: „Fiecare copil merită o poveste”, la care au participat un număr de 58 de studenți de la programul de licență Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, precum și cadrele didactice care susțin activitati la acest program de studii; „PLATINO – Soluție de accelerare a inovației (demonstrații U2B Open Innovation Lab)” și „Ortobiologia- tratamentul regenerativ în ortopedie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram