Ziua Limbii Române va fi sărbătorită la UMFST G.E. Palade Târgu Mureș

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”, va sărbători Ziua Limbii Române printr-un eveniment dedicat tuturor celor care iubesc și prețuiesc limba română.

Evenimentul, care va avea loc în data de 31 august 2023, interval orar 10:00 – 18:00, se intitulează „Să-ți fie atât de drag cuvântul… Prin labirintul ortografiei. Scriere după dictare” și se va desfășura la Centrul UNiX (str. Victor Babeș, nr. 15).

„Invităm toţi iubitorii limbii române să ni se alăture la acest eveniment care celebrează frumuseţea eternă a scrierii corecte în limba care ne dă identitatea. Actori ai Teatrului Național din Târgu Mureș, Compania „Liviu Rebreanu”, vor citi texte din scrierile autorilor români clasici și contemporani, iar participanţii vor scrie după dictare aceste pasaje. Haideţi să ne întoarcem în banca de şcoală și să (re)devenim elevii care știu să scrie corect în limba română. Doar aşa arătăm că o prețuim”, transmit organizatorii evenimentului.

Participanții vor fi ei înșiși profesori evaluatori, confruntând propriul text scris cu pagina cărții din care a fost extras citatul. Participarea este liberă și nu este condiționată de înscriere, dar persoanele înscrise vor primi diplomă de participare în format digital.

Formularul de înscriere este disponibil aici:

https://forms.gle/JZRaTAZcPkdLzzX47

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram