Au început înscrierile pentru Admitere, sesiunea septembrie, la UMFST!

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a început de astăzi, 1 septembrie 2021, înscrierile pentru sesiunea de toamnă a admiterii la programele de studii de licență și masterat, pe locurile rămase disponibile.

Înscrierea candidaţilor la admitere se va face exclusiv online, prin intermediul portalului de înscriere online admitere.umfst.ro, accesibil (24h din 24h) de pe pagina principală a site-ului universității: www.umfst.ro.

Precizări privind înscrierea la programele de studii de licență:

Candidații la programele de studii de licență se pot înscrie online în perioada 1 septembrie 2021, orele 9.00 – 8 septembrie 2021, orele 12.00, pe locurile rămase disponibile pentru sesiunea de toamnă.

Universitatea scoate la concurs locuri bugetare (finanțate de Ministerul Educației), locuri finanțate (F – locuri finanțate din bugetul universității, fără plata taxei de școlarizare) și locuri cu taxă (cu plata taxei de școlarizare).

Proba scrisă pentru admiterea la programele de studii Medicină Generală, Medicină Dentară şi Farmacie va avea loc în data de 10 septembrie 2021.

Candidații la programele de studii Medicină Generală, Medicină Dentară, pe locurile cu taxă în euro, vor susține un test de verificare a cunoștințelor de limbă engleză în data de 9 septembrie 2021, ora 11:00 – examen scris, la sediul Universității, cu rezultatul admis/respins. Vor fi scutiți de susținerea probei de limbă candidații care dețin un certificat de limba engleză (FCE, CPE, ECL, IELTS, TOEFL; nivel minim B2) echivalat în cadrul Compartimentului de Certificare Lingvistică a UMFST.

Proba eliminatorie la programul de studii Pedagogia învățământului primar și preșcolar va fi susținută în data de 9 septembrie 2021, ora 9:00, Sala R 39, Corp Clădire R, str. Nicolae Iorga, nr. 1.

Criteriile de admitere sunt identice cu cele din sesiunea iulie 2021, toate informațiile specifice admiterii, de interes pentru candidați, incluzând oferta locurilor disponibile, pot fi accesate pe platforma adminfo.umfst.ro.

Pentru programul de studii Arhitectură, organizat în limba engleză ( în sistem integrat de licență și master) înscrierile online vor avea loc în perioada 1 – 9 septembrie 2021, concomitent cu transmiterea on-line a portofoliului de lucrări personale. 

Candidații la programul de studii Arhitectură, în limba engleză, vor susține în data de 10 septembrie 2021 proba de competență lingvistică, pentru limba engleză, evaluată cu calificativ Admis/Respins, proba practică de concurs urmând a se desfășura în data de 13 septembrie 2021.

Precizări privind înscrierea la programele de studii de masterat:

Înscrierile online la programele de studii de masterat se desfășoară în perioada 01-10.09.2021, excepție programul de studii Cercetare științifică avansată medico-farmaceutică, înscrierile la acest program având loc în perioada 15-17.09.2021.

Informațiile specifice admiterii la programele de studii de masterat pot fi consultate aici: https://www.umfst.ro/masterat/admitere-2021.html


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram