Noutăți privind Ambulatoriul de specialitate medicină dentară

Ambulatoriul de specialitate medicină dentară din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a devenit, oficial, furnizor de servicii medicale stomatologice, prin intrarea în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).

Procedurile stomatologice efectuate în cadrul ambulatoriului de specialitate medicină dentară sunt decontate de către Casa de Asigurari de Sănătate, în limita unui plafon lunar maximal.

Ce fel de proceduri și tratamente stomatologice sunt decontate? Procedurile terapeutice decontate de către CAS alcătuiesc „pachetul de servicii medicale de bază pentru medicina dentară” care este publicat pe site-ul oficial al Casei de Asigurări de Sănătate (https://cnas.ro/pachete-servicii-medicale/).

Cine poate beneficia de aceste servicii stomatologice decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate?

– copiii si tinerii cu vârsta de până la 18 ani: beneficiază de decontarea integrală a tratamentelor cuprinse în „pachetul de servicii medicale de bază” pentru medicina dentară;

– pacienții cu vârsta peste 18 ani: beneficiază de decontarea integrală de către CAS a tratamentelor de urgență, iar restul tratamentelor cuprinse în „pachetul de servicii medicale de bază” sunt decontate în proportie de 60% de către CAS;

– persoanele care beneficiază de legi speciale: au toate procedurile cuprinse în „pachetul de servicii medicale de bază” decontate integral de către CAS.

Ambulatoriul de specialitate medicină dentară al UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș funcționează în cadrul Facultății de Medicină Dentară, cu sediul în campusul principal al Universității (str. Gh. Marinescu, nr. 38).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram