Tu ce ai făcut vara aceasta?

De o altfel de vacanță au avut parte studenții specializărilor de licență Istorie și masterat Istorie și Turism Cultural din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, care au participat la workshop-ul  de arheologie militară romană și la Festivalul 9R Călugăreni „Egiptul un dar al Nilului”. Studenții au fost coordonați de către lect. univ. dr. Fábián István.

Workshop-ul de arheologie militară romană, organizat în castrul Legiunii V Macedonica de la Turda, în perioada 18-30 iulie 2021, a oferit studenților oportunitatea de aplica și aprofunda cunoștințele teoretice deprinse în cadrul cursurilor de Arheologie și Științe auxiliare ale istoriei. De asemenea, studenții au beneficiat și de un tur ghidat al Muzeului de Istorie Turda, unde sunt expuse majoritatea artefactelor descoperite în Castrul Legiunii, în orașul roman Potaissa, precum și cele din Turda medievală și modernă.

Festivalul 9R Călugăreni „Egiptul un dar al Nilului” , organizat de Muzeul Județean Mureș

Studenţi și masteranzi în Istorie, în calitate de membri ai Asociației „Milites Marisensis” din Târgu Mureș și voluntari ai evenimentului, au organizat ateliere interactive de pedagogie muzeală: atelierul de pielărie, de bijuterii romane, scriptoria (scris pe tăblițe cerate), signacula (tăblițe de identificare folosite în armata romană), jocuri tradiționale romane (moara, barbut, etc.) precum și un atelier de medicină romană (cu două componente: chirurgie și plante medicinale).

O vară intensă în care studenții s-au convins ca Istoria se face altfel la UMFST!

Dacă vrei, poți să devii și tu unul dintre ei! Înscrie-te la studiile de licență Istorie sau de masterat Istorie și turism cultural, sesiunea septembrie 2021 (1-8 septembrie), și vei avea parte de o experiență care te va modela atât profesional, cât și uman pentru că Historia magister vitae est!

Pentru detalii privind admiterea accesează https://adminfo.umfst.ro/ sau trimite un email la  student.laistorie@umfst.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram