108 ani de la nașterea ilustrului savant George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină

În data de 19 noiembrie 2020 se împlinesc 108 ani de la nașterea ilustrului savant George Emil Palade, laureat  al Premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină.

De altfel, ziua de naştere a savantului a devenit Ziua Cercetătorului şi Proiectantului din România, fiind instituită prin hotărârea de guvern nr. 764/1994, în semn de omagiu faţă de activitatea ştiinţifică a acestuia

„Astăzi este Ziua Cercetătorului și Proiectantului din România. Această zi a fost aleasă ca un omagiu pentru George Emil Palade, savantul american de origine română, născut pe 19 noiembrie 1912, care a primit Premiul Nobel pentru medicină în anul 1974. Universitate de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș (UMFST) poartă cu mândrie numele ilustrului savant care este fondatorul biologiei celulare la nivel mondial. Günter Blobel, cel dintâi discipol al lui Palade, laureat și el al Premiului Nobel, a afirmat despre Palade că „a fost pentru biologia celulară ceea ce Einstein a fost pentru fizică”. Român și american deopotrivă, George Emil Palade rămâne pentru fiecare un model de performanță științifică, de universalitate și de patriotism. La mulți ani cercetătorilor din România!”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, Rectorul UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Duminică, 22 noiembrie 2020, începând cu ora 11.00, vă invităm să urmăriți o ediție specială a emisiunii Academica dedicată ilustrului savant George Emil Palade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram