25 de preșcolari din Târgu Mureș, în vizită la Grădina Botanică

IMGK8214Grădina Botanică a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș a primit luni, 3 iunie 2019, vizita a 25 de preșcolari de la Școala Generală Nr. 7 din Târgu Mureș.

Însoțiți de prof. Letiția Sava și de UMFy, mascota Universității noastre, copiii au descoperit astfel lumea plantelor. Ing. Mariana Hirițiu, Șef Șerviciu Grădina Botanică, le-a prezentat speciile de plante aclimatizate aici în sistem natural, cei mici arătându-se extrem de curioși și fascinați de acest loc. De altfel, Grădina Botanică reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite locuri de către studenții UMFST Târgu Mureș. În foișorul amenajat în inima vegetației, aceștia studiază, se relaxează și se bucură de tot ce le oferă natura.

IMGK8201

Grădina Botanică a împlinit, în anul 2018, venerabila vârstă de 70 de ani, iar Parcul Dendrologic 110 ani de la înfiinţare. Grădina Botanică are un specific aparte, deoarece aici sunt aclimatizate în sistem natural peste 1.000 de specii de plante de pe întreg mapamondul, provenite din diverse biotopuri, specii valoroase din punct de vedere medicinal, ornamental şi al curiozităţii din lumea plantelor.IMGK8234

IMGK8195

IMGK8219

IMGK8192

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram