Tehnici moderne de evaluare a pesonalității în procesul de consiliere profesională și orientare în cariera medicală

Departamentul de Consiliere, Orientare vocațională și Informare Studenți din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Tg-Mureș, organizează azi 18 Noiembrie începând cu ora 16:00 în Aula Facultății de Medicină Dentară, evenimentul științific intitulat „Tehnici moderne de evaluare a pesonalității în procesul de consiliere profesională și orientare în cariera medicală„.

Datorită unei colaborări strânse cu Universitatea de Vest Timișoara, acest eveniment științific are deosebita onoare de al avea ca invitat pe Dl. Prof. Dr. Alin FLorin Sava unul dintre cei mai apreciaţi psihologi români în studiul personalităţii, atât în ţară cât şi în străinătate.

În cadrul acestui evenimnent se vor aborda teme multiple de impact major în viața studenților. Acestea sunt menite să îi îndrume pe viitorii medici înspre specializarea care li se va potrivi ca o mănușă.

Temele care urmează să fie luate în discuție cuprind atât partea de orientare și consiliere în carieră, cât și tehnici complexe de evaluare care au ca scop principal suportul studenților  și oferirea acestora de informații și sfaturi utile în dezvoltarea profesională dar și personală.

Ce este consilierea și orientarea profesională? Orientarea în carieră are în vedere un proces de evaluare,de indentificare a intereselor și mai ales a punctelor forte și slabe pe care le are o persoană, dar și a aptitudinolor acesteia. Procesul respective implicând mai apoi schimbări și ajustări realizate în viața profesională: deschiderea orizonturilor spre cunoaștere, spre dezvoltare cât mai vastă.

Totodată în cadrul evenimentului se va discuta despre modalitățile de rezolvare a unor probleme,despre reactivitatea  în fața unei situații presante, și nu în ultimul rând despre sincronicitatea dintre personalitate și cariera care te reprezintă pe tine, Studentule!

Nu în ultimul rând se analiza alegerea carierei, a specializării, un subiect delicat pentru studenții UMF-iști care după 6 ani de muncă, experiențe și dezvoltare, își pun întrebarea: „Și acum ce?”

Așadar dacă și tu îți pui întrebarea aceasta și vrei să îți dezvolți orizonturile sau dacă ești pur și simplu curios despre sincronicitatea dintre personalitatea și carieră, te așteptăm vineri, 18 Noiembrie, ora 16:00 în Aula Facultății de Medicină de Dentară.

Andreea Melania Ignat – voluntar blog.umftgm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram