A XX-a Conferință Națională cu Participare Internațională a Asociației Române de Studiu a Personalității

Înțelegerea și cunoașterea condiției umane nu este un ideal, ci o călătorie, poate, fără sfârșit.” prof. univ. dr. Aurel Nireștean

A XX-a Conferință Națională cu Participare Internațională a Asociației Române de Studiu a Personalității se va desfășura în perioada 6 – 9 octombrie 2022 la Târgu Mureș. Devenit tradiție, evenimentul se va bucura și anul acesta de participarea unor personalități recunoscute în domeniu, atât din țară cât și din străinătate.

Manifestarea va aborda tematica personalității umane între nonconformism și virtuți în dinamica societății contemporane.

Deschiderea conferinței va avea loc joi, 6 octombrie 2022, ora 14:00, la Hotel Grand, Târgu Mureș.

Programul include comunicări științifice, simpozioane, lucrări practice și prezentări.

Cu ocazia simpozionului, Editura University Press va publica lucrarea „Personalităţile Borderline – Între trăsături, simptome și destin”, sub coordonarea prof. univ. dr. Aurel Nireștean și șef lucr. dr. Emese Lukács. Conform tradiției, materialul științific conține lucrările susținute în anul anterior: „Rândurile ce urmează se inspiră din atmosfera creată de participanţii la cel de al XIX- lea Simpozion Naţional al ARSP, desfăşurat la Târgu Mureş, în toamna anului 2021. În cadrul acestei întâlniri ne-am propus să abordăm teritoriul vast al tulburărilor borderline dintr-o diversitate de perspective. Acest subiect a fost şi rămâne o provocare atât pentru psihiatrii clinicieni, cât şi pentru psihopatologi”, transmit autorii în prefața cărții.  

Organizatori: Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș – Disciplina de Psihiatrie, Asociaţia Română de Studiu a Personalităţii, Asociaţia Română de Psihiatrie și Psihoterapie și Fundaţia „Psychonet”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram