Acord bilateral semnat între UMF Tîrgu Mureș și Universitatea Wroclaw din Polonia

DSC_6006 (Large)În perioada 22-24 Februarie, UMF Tîrgu Mureș a primit vizita delegației Universității Medicale Wroclaw din Polonia aceasta fiind reprezentată prin:

  • Prof. Jacek Szepietowski – Prorector pe Dezvoltare Universitară
  • Prof. Małgorzata Sobieszczańska – Decan al Facultății de Medicină
  • Kamil Machera – Coordonator al Biroului de Relații Internaționale

Cu această ocazie s-au purtat discuții pentru dezvoltare instituțională bilaterală și s-a semnat un acord de cooperare care va permite acces la resursele educaționale și științifice ale celor două universități.

În prima fază a proiectului de cooperare se vor efectua schimburi de experiență pentru practică medicală, independente de programul ERASMUS. În cadrul acestora se va asigura acces în clinicile și departamentele universitare, iar studenții vor beneficia de cazare din partea universității gazdă.

Prin semnarea acordului ERASMUS+ se va permite din toamna acestui an accesul la mobilități pentru studenți, cadre didactice și personal administrativ.

Cooperarea științifică se va realiza la nivelul Școalilor Doctorale prin dezvoltarea  de proiecte comune de cercetare științifică, iar în completarea schimburilor de experiență inclusiv pregătirea din cadrul Centrului de Simulare va fi abordată.

Acest acord de colaborare vine să completeze lista colaborărilor internaționale încheiate de UMF Tîrgu Mureș cu universități din lume în vederea creșterii calității actului de formare a viitorilor medici și farmaciști și de dezvoltare a cercetării științifice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram