Aritmii mortale și nu numai

Univesitatea de Medicină și Farmacie Tîrgu-Mureș, împreună cu Catedra de Fiziologie are deosebita onoare de a organiza Conferința „Aritmii fatale, mutații, canale ionice și modelare integrativă” avându-l ca lector pe Dr. Georges Christé, Cercetător în cadrul Animalerie Zebrafish a Universității Claude Bernard Lyon 1, Lyon, Franța.

16640756_1847907488831173_209207172728973073_n

            Conferința va avea loc joi, 16 februarie începând cu ora 13:00 în Sala de Conferințe a  Centrului Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice din Campusul UMFTGM. Tema principală a acestei conferințe este legată de aritmiile cardiace maligne și cum acestea reprezintă o problemă majoră pentru clinicienii de pe întregul glob.

Pe parcursul ultimilor ani, Dr. Christé a studiat rolul mutațiilor canalelor ionice în aritmiile cardiace folosind atât modele experimentale cât și abordări teoretice. De curând, Dr. Christé a demarat o serie de experimente pentru înregistrarea semnalelor ECG la pești zebră (Zebrafish), îmbunătățind sistemul de înregistrare existent prin generarea unui profil de recunoaștere a undelor ECG bazat pe semnalul înregistrat, cercetări cu adevărat uimitoare.Conferința se adresează atât clinicienilor cât și studenților pasionați de cercetare și de cunoaștere. Chiar și în sesiune, UMFTGM ne pune la dispoziție activități care să ne motiveze după sesiune și să ne pregătească pentru un nou semestru.

Așadar, dacă esți joi în Tîrgu-Mureș, haide la conferință!

Andreea Melania Ignat

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram