Admitere la programele de 6 și 5 ani din domeniul Sănătate, sesiunea septembrie

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează în data de 9 septembrie 2022, examen de admitere la programele de studii de 6 și 5 ani din domeniul Sănătate, pe locurile rămase disponibile:

  • Medicină LR-LE (30 locuri, taxă euro)
  • Medicină dentară LR-LE (10 locuri, taxă euro)
  • Medicină dentară LM-LE (10 locuri, taxă euro)
  • Farmacie LR (10 locuri, taxă lei)
  • Farmacie LM (10 locuri buget)

LR- Lb. română; LM – Lb. maghiară; LE- Lb. engleză

Precizări pentru candidații la admiterea la programele de studii Medicină și Medicină dentară

Studenții admiși la programele de studii Medicină și Medicină dentară vor studia în LR sau LM ca program de bază, dar vor avea posibilitatea de a opta să studieze unele discipline în limba engleză.

Candidații la examenul de admitere la programele de studii Medicină și Medicină Dentară vor susține un test de verificare a cunoștințelor de limbă engleză în data de 8 septembrie 2022, ora 11:00 – examen scris, la sediul Universității, cu rezultatul admis/respins.

Doar candidații declarați admiși vor putea participa la examenul de admitere din 9 septembrie 2022 (pentru admiterea la programele de studii Medicină și Medicină Dentară!)

Testul de verificare a cunoștințelor de limbă engleză va avea o durată de o oră și se va desfășura în Amfiteatrul 16, Clădirea principală (C3), str. Gheorghe Marinescu, nr. 38.

Testul va consta din întrebări cu complement multiplu, formare de cuvinte, completare de spații etc.

Bibliografie orientativă:

  • Evans, V., FCE Use of English 1, Express Publishing, 2008
  • Evans, V., FCE Use of English 2, Express Publishing, 2015
  • Vince, M., Emmerson, P., Intermediate Language Practice, Macmillan, 2003
  • Vince, M., Sunderland, P., Advanced Language Practice, Macmillan, 2003

Candidații care dețin un certificat de limba engleză (FCE, CPE, ECL, IELTS, TOEFL – nivel minim B2) sunt rugați să trimită o copie scanată la adresa ccl@umfst.ro  în vederea echivalării.

Candidații cărora li se echivalează certificatul vor fi scutiți de susținerea probei de competență lingvistică/ verificare a cunoștințelor de limbă engleză.

Metodologia de admitere va fi identică cu cea din sesiunea iulie 2022.

Mai multe detalii privind admiterea studenților la forma de școlarizare cu taxă în euro, programele de studii Medicină și Medicină dentară, aici: https://www.umfst.ro/admitere/admitere-2022/admitere-septembrie-2022.html

Înscrierea candidaților în sesiunea septembrie, pe locurile rămase disponibile, pentru toate programele de studii de licență:

Înscrierile vor avea loc exclusiv online pe platforma admitere.umfst.ro, în perioada 1 septembrie, ora 9:00 – 7 septembrie 2022, ora 12:00.

În cel mai scurt timp va putea fi consultată și situația locurilor rămase disponibile la programele de studii de 3 și 4 ani, la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare conform metodologiei de admitere aplicată în sesiunea iulie 2022.

Info admitere: https://www.umfst.ro/admitere/admitere-2022.html (secțiunea Admitere septembrie 2022).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram