Alegerile studentesti – democratia pana la ore tarzii

Miercuri, 3 decembrie 2014, incepand cu orele 20:30 , a avut loc Adunarea Generala a Ligii Studentilor din Targu Mures, organizatia reprezentativa a studentilor din Universitate. Mihaela Ursache, membra in consiliul director si organizator al adunarii:

Emotii, motivare, planuri, discursuri, toate au venit din partea candidatilor , sub atenta privire a tuturor membrilor votanti si mebrilor de onoare prezenti in sala. S-au prezentat rapoartele de activitate ale fostei conduceri, iar apoi a inceput prezentarea candidaturilor, cu mentionarea tuturor voluntariatelor, a motivatiei personale, a planurilor manageriale , toate pentru o mai buna reprezentare a studentilor.
Trebuie laudate tenacitatea si interesul studentilor care au ascultat toate candidaturile (atat pentru coordonarea departamentelor, cat si pentru functia de cenzor, respective membrii consiliului director), deoarece candidaturile au fost prezentate pana la orele 1 ale diminetii , iar votul secret , si numararea acestuia, s-a finalizat dupa inca doua ore.
Dar toata asteptarea a meritat, caci rezultatele au fost anuntate , castigatorii incurajati si cei care nu au reusit sa acceada in functii, incurajati.
Iata viitoare conducere a Ligii Studentilor:
Consiliu Director:
* Presedinte: Marius Alexandru Beleaua
* Vicepresedinte pe Relatii Interne: Stefan Rusu
* Vicepresedinte pe Relatii Externe: Andrei Petrut
* Secretar: Corina Maier

Departamente:
* Sanatate Publica si Activitati Umanitare: Andrea Cristina Nistea
* Cultură: Sabina Hădărig
* Mobilități: Mihaela Celsie
* Integrare Studenți: Iuliu Cocuz
* Resurse Umane: Raluca Niculescu
* Media și PR: Dragoș Cucoranu
* Medicină denară: Sanda Pop
* Farmacie: Dumitru Stratan

* Cenzor: Nucu Alexandru Marica
. Primul contact pe care l-am avut cu Liga Studentilor a fost in anul intai, prin faptul ca am fost aleasa sefa de an de catre colegii mei de la Facultate de Farmacie. Din curiozitate, am participat la campania „0% diabet, 100% sanatate” la doar cateva saptamani dupa inscriere. Imi amintesc si acum, cu drag, acea campaniesi,incepand de atunci, am participat ca voluntar activ la toate campaniile organizate de Liga Studentilor, de fiecare data mai dornica de implicare, mai curioasa si mai motivata.. Liga Studentilor mi-a oferit un mediu calduros si placut, dar in acelasi timp dinamic si competitiv, ajutandu-ma sa cresc, sa ma dezvolt si sa inteleg ca intr-o astfel de organizatie, elementul de baza, sau mai exact valoarea ei, sta in membrii implicati, bine pregatiti si foarte foarte muncitori. Aflandu-ma in fata Adunarii Generale, marturisesc ca emotiile pe care le-am simtit si dorinta de a imi prezenta discursul cat de bine pot, m-au facut sa imi dau seama cat de mult inseamna Liga Studentilor pentru mine si cat de mult imi doresc sansa de a ma implica in continuare, ca membru al Consiliului Director. Am venit cu forte noi, cu idei noi si cu ani de experienta in spate, o echipa puternica si devotata, alaturi de care sunt sigura ca vom reusi nu doar sa mentinem liga la nivelul ei actual, ci si sa aducem un plus de dezvoltare, printr-o reprezentare la nivel inalt, majoritatea dintre noi fiind studenti reprezentanti in Senatul Universitatii si Consiliile Facultatilor, prin obiectivitate si transparenta, prin implicare si devotament. Dar, ceea ce imi doresc cel mai tare sa realizez in acest mandat, este sa reusesc sa atrag cat mai multi studenti la Liga, sa le starnesc interesul fata de activitatile Ligii, fata de voluntariate si sa reusesc sa le apar si sa le promovez drepturile cat se poate de bine. Nu uitati, impreuna facem diferenta! “ Corina Maier, anul III, Farmacie, Secretar General.“
Fac partea din familia LSTGM din anul I, de cand functia de sef de an m-a ajutat sa fac parte din Adunarea Reprezentantilor. Am candidat pentru ca experineta pe care am castigat-o de-a lungul timpului in cadrul Ligii ma va ajuta sa-i aduc un plus de imagine.. Am fost placut surprins sa vad atata lume, din postura de candidat am simtit ca studentii iubesc acesta organizatie si sunt interesati de viitorul ei.. Primul pas il voi face impreuna cu departamentul de Media si PR pentru a imbunatati imaginea organizatiei, apoi am sa ma ocup de relatiile cu mass-media pentru o buna promovare a Ligii atat pe plan local, cat si national. Apoi, in data de 19 decembrie, vom partcipa cu mandrie la Adunarea Generala a Federatiei Asociatiilor Studentesti de Medicina din Romania (FASMR), caer va avea loc la Caciulata, judetul Valcea.“ Andrei Petrut,anul III, Medicina Dentara, Vicepresedinte Externe .

“Am intrat in colectivul LSTGM prin asumarea funcției de Student Reprezentant. Principalele puncte motivaționale au fost: Încurajarea dreptului la liberă exprimare si abordarea unei ideologii de reprezentare obiectiva si imparțială. M-am simțit extraordinar văzând un număr atât de mare de studenți interesați de viitorul lor in cadrul universității care au dorit sa își asume alegerea reprezentanților. Vreau ca acest mandat sa fie unul prosper in care sa putem contura o traiectorie ascendenta atât in cadrul Ligii Studenților cât si pe partea reprezentativa.“
Marius Beleaua, anul IV, Medicina Generala, Presedinte

Photo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram