„Arta în suflet de medic”, expoziția medicilor și studenților pasionați de artă și frumos

DSC_0963Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș a găzduit luni, 11 decembrie 2017, vernisajul expoziției de artă plastică „Arta în suflet de medic”. Coordonată de către prof. univ. dr. János Jung și organizată în cadrul Zilelor UMF Tîrgu Mureș, expoziția, aflată la ediția a IV-a, a reunit lucrările medicilor și studenților pasionați de artă și frumos, care au dorit să transmită că medicina și arta se îmbină într-un mod armonios.

„Bine ați venit la această expoziție, unde sunt expuse tablourile și micile sculpturi ale cadrelor didactice și ale studenților. Vă mulțumesc că ne onorați cu prezența și doresc să mulțumesc conducerii Universității că ne-a sprijinit și de această dată în organizarea expoziției”, a transmis, în deschiderea evenimentului, prof. univ. dr. János Jung.

Preocupările artistice ale medicilor și studenților au fost apreciate de către întreaga comunitate academică, motiv pentru care expoziția „Arta în suflet de medic” a devenit extrem de îndrăgită de-a lungul anilor.

DSC_0955„Doresc să-l felicit pe domnul profesor Jung, sufletul acestei expoziții de pictură și sculptură. Sunt foarte impresionată de faptul că medicii, colegii noștri, sunt oameni deosebiți, desăvârșiți la locul de muncă, dascăli care împărtășesc din cunoștințele lor studenților și rezidenților. În același timp, ei sunt oameni sensibili, cu preocupări extraprofesionale”, a arătat prof. univ. dr. Oana Mărginean, prorectorul UMF Tîrgu Mureș.

DSC_0956„Inițiativa profesorului Jung a pornit în urmă cu câțiva ani și a devenit tradiție în cadrul Zilelor UMF. La începutul lunii decembrie, în prima zi a Zilelor UMF, se desfășoară manifestarea numită foarte sugestiv „Arta în suflet de medic”. Îi mulțumim profesorului Jung pentru idee, susținere și implicare. Doresc, totdată, să îmi exprim aprecierea față de artiștii care expun, indiferent că este vorba despre pictură, gravură, sculptură etc. Acest lucru dovedește încă o dată că un medic sau un farmacist are și această aplecare artistică, poate prea puțin exploatată sau expusă. Nu în ultimul rând, aș dori să evoc o amintire de la un eveniment petrecut în urmă cu foarte mulți ani, pe vremea când începeam colaborarea cu doamna profesor Anca Sin la nivel de Universitate, când, în Cetatea Medievală, doamna profesor a avut propria expoziție de pictură”, a precizat prof. univ. dr. Ovidiu. S. Cotoi, decanul Facultății de Medicină.

Lucrările expuse au avut ca element comun sensibilitatea.
„Vreau să mulțumesc domnului profesor Jung pentru această inițiativă, care a devenit o tradiție în Universitatea noastră. Astăzi, câțiva dintre noi am pornit într-o frumoasă călătorie de suflet, străduindu-ne să vă oferim emoție estetică și multă bucurie. Este extraordinar că înainte de Sfintele Sărbători reușim să ne strângem aici și să rezonăm unii cu alții pe coordonate sufletești aparte”, a afirmat prof. univ. dr. Anca Sin, care a expus lucrări în cadrul expoziției.

DSC_0978DSC_0975DSC_0937

DSC_0943

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram