Lectori de renume din țară și din străinătate, la Congresul de Simulare Medicală

DSC_0890Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș, în parteneriat cu Societatea Română de Simulare Aplicată în Medicină, derulează, în perioada 11 – 12 decembrie 2017, la Centrul de Simulare și Abilități Practice, a doua ediție a Congresului Național de Simulare Medicală MEDISIM, la care participă 25 de lectori de renume din țară și din străinătate.

Congresul se desfășoară în cadrul Zilelor UMF Tîrgu Mureș, iar deschiderea oficială a manifestării a avut loc luni, 11 decembrie 2017, la Centrul de Simulare și Abilități Practice.

Potrivt conferențiarului dr. Szederjesi János, membru în comitetul de organizare al congresului și coordonator al Centrului de Simulare și Abilități Practice, lectori din Elveția, Germania, Ungaria, Republica Moldova și din centrele universitare ale țării: București, Cluj-Napoca, Iași, Craiova se află la UMF Tîrgu Mureș și prezintă teme referitoare la importanța simulatoarelor medicale în educația medicală și implicit în pregătirea specialiștilor. Totodată, în cadrul congresului au loc cursuri pe teme diverse bazate pe simulări aplicate în medicină, dar și workshop-uri bazate pe experiențe hands-on/live.

Prima ediție a Congresului Național de Simulare Medicală MEDISIM a avut loc în anul 2015, prilej cu care a fost lansată, la Tîrgu Mureș, Societatea Română de Simulare Aplicată în Medicină, prima organizație de acest fel din România.

DSC_0886

DSC_0894DSC_0884

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram