Átadásra került az uszoda

11924972_1619297275025530_8460073407372111913_nAz egyetem ünnepi hetén az intézmény vezetőinek és a balneo-fizioterápia szak oktatóinak a jelenlétében került átadásra a Salus per Aquam Központ.  A campusban a sportpályák mellett  elhelyezkedő létesítmény várhatóan nagy sikerre tarthat számot a diákok körében.

„Egész biztosan egy nagy megvalósítás. Minden egyes ilyen erőkifejtést igénylő munka mögött koncepció, kivitelezés és monitorizálás van, hogy a végén a dolgok jól alakulhassanak. Az akadémiai közösség és a város lakossága számára egy különleges, hasznos és egyben ízléses helyet hoztunk létre. Egy egyetemnek kötelessége az oktatással, a kutatással és jóléttel is foglalkoznia, amelyet a közösséghez tartozók érdekében fejt ki. ” – fejtette ki Prof. Dr. Leonard Azamfirei, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem rektora.

Az ünnepség a balneo-fizioterápia szak hallgatóinak vízi műsorával zárult, amelyet a közönség tapssal jutalmazott. A úszómedence viszont nem az egyetelen látványosság, a központban még található massszázs-szolgáltatás, szolárium, száraz/nedves szauna és hidromasszázs. A medencének  1,3 métertől 1,8 méterig terjedő mélysége és 25 méter hosszúsága van. A 10,5 méter széles létesítmény négy egyenként 2,5 méter sorra van felosztva.

A belépő díjak a MOGYE tagjainak 10 lej/órától kezdődnek a medencére, valamint további 3 lejbe kerül a száraz/nedves szauna és jakuzzi.  A teljes értékű jegyek 20 lejbe kerülnek. Az uszoda kapui a következő hónapban nyilnak ki a nagyközönség számára.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram