Ateliere psihologice pentru studenți și profesioniști

Departamentul de Consiliere, Orientare Profesională și Informare Studenți (DCOPIS) din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș anunță inițierea atelierului psihologic intitulat: „Arta flexibilității psihologice în medicină”.

Acest atelier se adresează studenților la Medicină interesați de domeniul psihologiei clinice și al psihoterapiei, dar și profesioniștilor din domeniul sănătății mintale, respectiv medici psihiatri rezidenți/specialiști/primari sau psihologi cu drept de liberă practică eliberat de către Colegiului Psihologilor din România.

Singura condiție de participare se referă la interesul real al participanților față de metodele validate științific, specifice științelor comportamentale contextuale.

Atelierul cuprinde:

  • Workshop-uri bilunare, cu o durată de o oră și jumătate, ce vor cuprinde prezentarea teoretică și aplicarea practică a unor tehnici specifice din terapia cognitiv-comportamentală bazată pe proces (PB-CBT) și terapia prin acceptare și angajament (ACT) în cadrul tulburărilor psihologice prezente în cadrul unor condiții medicale cronice.
  • Acces liber la o gamă largă de teste și chestionare psihologice clinice din domeniul științelor comportamentale contextuale, cu aplicabilitate în domeniul tulburărilor emoționale asociate bolilor cronice și/sau durerii cronice.
  • Acces la resurse video cu training-uri sau conferințe susținute de către specialiști de marcă din domeniul științelor comportamentale contextuale.
  • Interacțiunea cu membrii DCOPIS certificați internațional în abordările psihoterapeutice cognitiv-comportamentale și contextuale, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală (CBT), terapia prin acceptare și angajament (ACT) terapia cognitivă bazată pe mindfulness (MBCT), terapia bazată pe scheme cognitive (Schema Therapy).
  • Acces la protocoale psihologice moderne de tratament validate științific, cu aplicabilitate în medicină.

Întâlnirile grupului vor fi desfășurate bilunar, la sediul DCOPIS situat în clădirea IML, la etajul 1, din campusul central UMFST, începând cu luna octombrie 2023. Numărul de locuri este limitat.

Pentru înscriere, vă rugăm să completați următoarele formulare:

Pentru studenți: https://forms.gle/Q2Vce4ptRttbBfZz8

Pentru profesioniști: https://forms.gle/t9ZV6g1QicXMdZvJ7

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram