Cadre didactice UMFST, într-un program internațional de training

Cadre didactice din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș au participat, în perioada 27-29 ianuarie 2021, la programul de training online Instrumente pentru motivarea studenților specifice modului de gândire de tip Growthmind, alături de colegi de la Universitatea Primorska FAMNIT și STEP Institute din Slovenia, Universitatea Klagenfurt din Austria și Universitatea Balikesir din Turcia.

Trainingul a fost  organizat în cadrul proiectului internațional ERASMUS+ Grothwminds, proiect în care UMFST este partener. Cursul este primul dintr-o serie de patru programe de pregătire continuă a cadrelor didactice universitare care urmărește dezvoltarea de competențe pentru aplicarea în activitatea de predare a unor tehnici digitale inovative pentru dezvoltarea unui mod de gândire de tip Growthmind al studenților.

În cadrul programului de pregătire desfășurat, cadrele didactice participante s-au familiarizat cu teoria modului de gândire de tip Growthmind, abordând teme și activități de psihologie pozitivă și care pot fi implementate în activitatea de predare.

Principalele subiecte abordate vizează aplicarea modului de gândire de tip GM în mediul universitar, utilizarea unui limbaj orientat spre GM, tehnici de formulare și aplicare a sarcinilor de lucru pentru studenți și de evaluare care încurajează stabilirea unor ținte înalte, învățarea din greșeli și focusarea pe proces mai mult decât pe obținerea de rezultate.

Paticiparea la acest program a reprezentat, de asemenea, o oportunitate pentru cadrele didactice de a lucra în echipe alături de colegi din diferite țări, de a împărtăși din experiențele și provocările cu care se confruntă în activitatea de predare, de a-și forma o nouă perspectivă asupra predării și învățării și de a-și exersa abilitățile care vizează dezvoltarea unui mod de gândire de tip growming atât la nivel personal, cât și în relația cu studenții.

Prorector, Coordonator UMFST „George Emil Palade” al proiectului Erasmus + Growthminds

Conf. univ. dr. Daniela Ștefănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram