Calitățile unui bun farmacist, creionate de elevi

1Caravana Universității de Medicină și Farmacie (UMF) a străbătut țara în lung și-n lat, în ultimele săptămâni, ajungând la zeci de licee. Cei peste 50 de studenți voluntari ai UMF Tîrgu Mureș au stat de vorbă cu sute de elevi și au aflat ce își doresc aceștia, cum își văd viitorul și de ce s-au gândit să aplice la UMF.

În această săptămână, Caravana UMF a ajuns în Bucovina. Voluntarii au vizitat cinci licee, fiind extrem de bine primiți de către elevi și cadre didactice. La nivel național, programul este apreciat și încurajat. Întrebările elevilor s-au referit la examenul de admitere și pregătirea necesară pentru susținerea acestuia, oferta educațională, facilitățile de care dispun studenții UMF etc.
„Pe parcursul celor două zile am vizitat cinci licee și am rămas profund impresionată de ospitalitatea conducerii, cât și de atitudinea sociabilă a elevilor. Ne-am bucurat că am primit întrebări atât din partea elevilor, cât și din partea profesorilor. Am dorit să aflăm cum și-au proiectat elevii viitorul, ce cariere își doresc și câți s-au gândit să aplice la UMF Tîrgu Mureș”, a precizat Roxana Neagoe, președintele Asociației Studenților Farmaciști din Tîrgu Mureș.

Fiind întrebați care consideră că sunt calitățile unui bun farmacist, elevii au creionat un portret al specialistului din sănătate și au subliniat că empatia reprezintă una dintre calitățile fundamentale.
„Visul meu este de a deveni farmacist. Când cineva mă întreabă de ce am ales această opțiune, răspunsul meu este unul sigur și concret. Îmi plac ordinea, disciplina, calitatea, corectitudinea și consider că acestea sunt cele mai importante calități în profesia de farmacist. De asemenea, consider că nu oricine poate îmbrăca halatul alb al farmacistului. Această profesie presupune sa pui pe primul loc sănătatea. Să fii un bun farmacist, în viziunea mea, nu înseamnă doar să aplici noțiunile pe care le-ai învățat de-a lungul celor cinci ani de facultate, ci să empatizezi cu pacienții”, a mărturisit Issabela Constantin, elevă în clasa a XII-a în cadrul Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni.2 caravana umf bucovina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram