Caravana de screening în judeţul Covasna, pentru testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, 11-12 august

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin este prezentă în perioada 11-12 august 2022 în judeţul Covasna, în localităţile Zagon, Zabala, Peteni, Surcea, Tamasfalău şi oraşul Covasna.

Invităm femeile din grupul ţintă 24-64 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolau şi HPV, program dedicat promovării, prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

În cadrul acestei acţiuni, femeile cu vârsta între 24 şi 64 de ani vor beneficia de consult de specialitate şi le vor fi recoltate probe pentru testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Programul caravanei de screening în perioada 11-12 august 2022:

  • Zagon – 11.08.2022 – începând cu ora 10.00 (curtea cabinetului medicului de familie);
  • Zabala – 11.08.2022 – începând cu ora 16.00 (curtea cabinetului medicului de familie);
  • Oraş Covasna – 12.08.2022 – începând cu ora 10.00 – Spitalul de Cardiologie Covasna;
  • Oraş Covasna – 12.08.2022 – începând cu ora 14.00 – Hotel Covasna (centrul oraşului).

     

De asemenea, tot în cadrul acestor evenimente vor avea loc acţiuni de informare-educare-conştientizare, pentru toate femeile din grupul ţintă 24-64 de ani, cu scopul de a atrage atenţia asupra importanţei screeningului cancerului de col uterin, de a creşte numărul femeilor care se duc regulat la controale medicale şi care conştientizează importanţa depistării precoce a cancerului.

Screeningul salvează vieți, iar cancerul de col uterin poate fi prevenit si depistat precoce. 

După această perioadă în care ne-am adresat grupei de vârstă 24-29 de ani, dar am informat toate femeile din grupul ţintă despre beneficiile testării, am dat startul testării HPV, iar acum invităm toate femeile din grupa de vârstă 24-64 de ani să vină la testare gratuită.Şef Lucrări Dr. Cosmina Cristina UZUN, Manager Proiect

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

Comunicat de presa – caravana in Covasna 09.08.22

Acțiuni anterioare in județul Covasna:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram