Caravana mobilă de screening – programul lunii martie

Screeningul îți poate salva viața! Fii responsabilă de sănătatea ta!

Screeningul pentru cancerul de col uterin este o metodă de prevenire a cancerului prin depistarea și tratarea anomaliilor în stadiu incipient care netratate pot evolua către cancer de col uterin.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa în județul Mureș, în perioada 15-29 martie 2022, în localităţile Acăţari, Găleşti, Bălăuşeri, Ungheni şi Crăciuneşti pentru a asigura femeilor cu vârsta cuprinsă între 24 și 29 de ani servicii medicale gratuite de testare Babeș Papanicolau.

Programul caravanei în perioada 15.03.2022 – 29.03.2022:

  • Acăţari, 15.03.2022, începând cu ora 16.00;
  • Găleşti, 17.03.2022, începând cu ora 16.00;
  • Bălăuşeri, 22.03.2022, începând cu ora 16.00;
  • Ungheni, 24.03.2022, începând cu ora 16.00;
  • Crăciuneşti, 29.03.2022, începând cu ora 16.00.

De asemenea, în localităţile menţionate vor avea loc acţiuni de informare-educare-conştientizare cu scopul de a atrage atenţia asupra importanţei depistării precoce a cancerului de col uterin și de a creşte numărul femeilor care se duc regulat la controale medicale. Informații suplimentare despre screeningul în cadrul caravanei se pot obține de la medicul de familie din localitate.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin este o acţiune care se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

Tot în luna martie, lună dedicată femeii, a început deplasarea caravanei mobile pentru screeningul cancerului de col uterin la marii angajatori din regiunea Centru.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în parcarea Shopping City Mall în fiecare sâmbătă până la sfârşitul lunii martie, în intervalul orar 12.00 – 16.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram