Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin, acțiuni în teritoriu

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin s-a deplasat în data de 26 ianuarie 2022, începând cu ora 14.00, în localitatea Ruşii Munţi din judeţul Mureş. În cadrul acestei acţiuni, 20 de femei cu vârsta între 24 şi 64 de ani au beneficiat de consult de specialitate şi le-au fost recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar,  în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, un proiect cofinanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, de care vor beneficia 170.200 de femei din regiunea Centru.

„Începând cu luna februarie a acestui an și până la finalul proiectului, caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa zilnic într-o zonă rurală pentru a asigura femeilor din grupul ţintă acces la servicii medicale de prevenţie şi depistare precoce a cancerului de col uterin (…).

Proiectul dedicat promovării prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de col uterin, pledează pentru a atrage atenţia autorităţilor publice asupra importanţei derulării unui screening de col uterin la nivelul regiunii Centru, de a creşte numărul femeilor care se duc regulat la controale medicale şi care conştientizează importanţa depistării precoce a cancerului, precum şi de a influenţa percepţiile şi atitudinea societăţii pentru a schimba obiceiurile şi comportamentele membrilor săi”. (Comunicat SCJU Târgu Mureş)

„Program de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” , Manager proiect, Dr. Cosmina Uzun: https://youtu.be/DMrM1-n0lKw

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram