Connected4Health – un nou proiect strategic Erasmus+, recent câștigat de UMFST G.E. Palade

Connected4Health (C4H) – „A Medical and Humanities-Based Approach to Navigating Obesity and Eating Disorders in Young People” este un nou proiect de parteneriat strategic Erasmus+ câștigat recent de către Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, în calitate de coordonator, alături de alți șase parteneri europeni din Italia, Portugalia, Spania, Lituania, Cehia și Serbia.

Proiectul care se va derula pe parcursul a doi ani, în perioada 2022 – 2023, își propune să genereze cunoaștere și să formeze deprinderi de predare și învățare autonomă printr-o abordare transdisciplinară medicală și umanistă a tinerilor cu obezitate și tulburări de nutriție (bulimie, anorexie), afecțiuni severe dar în același timp și sensibile, cei afectați fiind deseori stigmatizați din cauza acestor afecțiuni.

„Aspectul de nișă al proiectului C4H este dat de accentul pe salutogeneză mai degrabă decât patogeneză, pe această întrepătrundere a abordării celor două fenomene din perspectivă medicală, pe de o parte (pediatrie, endocrinologie, nutriție personalizată, psihoterapie, fitness) și umanistă, pe de altă parte, prin aportul istoriei medicinei, rezultatelor bazate pe dovezi, metodelor educative și de intervenție comunitară, comunicării și terapiei narative, sau al biblioterapiei, care se îmbină armonios prin prezența tuturor acestor domenii de studiu și cercetare în cadrul UMFST.”,  ne-au mărturisit directorii de proiect Prof. univ. dr. Anișoara Pop și Prof. univ. dr. Monica Tarcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram