CEEOL – bibliotecă online în domeniul științelor umaniste și sociale

Biblioteca Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș invită studenții și cadrele didactice să descopere CEEOL, bază de date recunoscută internațional, conținând documente indexate integral din domeniul științelor umaniste și științelor sociale din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, sub formă de articole în reviste academice, cărți electronice și literatură gri.

În lista domeniilor acoperite de CEEOL regăsim: antropologie, cultură și societate, economie, studii de gen, istorie, studii iudaice, arte plastice, literatură, lingvistică, științe politice și științe sociale, filosofie, religie, drept.

Actualizată zilnic, CEEOL crește cu aproximativ 4.000 de articole de reviste noi în fiecare lună. Un număr semnificativ de jurnale incluse sunt indexate cu o colecție completă de arhivă.

Dezvoltarea colecției de cărți electronice CEEOL a început în anul 2016, oferind în prezent un număr semnificativ de cărți.  

Proiectul colecției de „Literatură Gri” CEEOL oferă cercetătorilor acces la peste 8.400 de articole încadrate în acest segment.

În luna octombrie 2022, CEEOL conținea 2.582 titluri de reviste SSH din 36 de țări și 842.470 de articole publicate în peste 30 de limbi de la 1.366 de edituri. Peste 80% din articolele incluse sunt publicate și în limbile engleză/germană/franceză.

Numărul revistelor din România se ridică la 590 de titluri. În anul 2017 erau indexate 374 de reviste românești în CEEOL.

Perioada de acces: 29 noiembrie 2022 – 30 decembrie 2022

Link de acceswww.ceeol.com 

Modalitate de acces: pe bază de IP instituțional (din cadrul instituției), sau #deacasă, accesând Profilul Instituțional, „Acces gratuit temporar” din https://www.e-nformation.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram