Cele mai noi tehnologii de realizare a airbag-urilor, prezentate studenților la Inginerie

6Studenții Facultății de Inginerie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș au efectuat, recent, o vizită la compania GST Automotive Safety Ro din Sighișoara, prilej cu care le-au fost prezentate și exemplificate tehnologiile de realizare a airbag-urilor pentru industria auto.

2„Studenții anului IV de la specializările Automatică, Ingineria Sistemelor Electoenergetice, Inginerie Economică Industrială și Tehnologia Construcțiilor de Mașini au vizitat producătorul de airbaguri GST Automotive Safety Ro și au fost instruiți cu privire la tehnologiile utilizate, iar apoi le-au văzut exemplificate în producție. Studenții au avut ocazia să înțeleagă întregul proces de producție pentru țesere, începând cu pregătirea războaielor cu firele pe urzeală (warp) și firele pe bătătură (weft). Materialele rezultate în urma țeserii sunt supuse siliconizării, iar studenții au asistat și la etapa premergătoare, tăierea cu laser”, a explicat șef lucrări dr. ing. Mihaela Bucur.

3„Impresionantă a fost tehnologia de realizare a airbag-urilor OPW (one piece woven), care sunt țesute din două materiale cu golul necesar umflării airbag-ului pe interior, proces care nu mai necesită coasere de încheiere a airbag-ului. Toate operațiile de subansambluri sunt specifice fiecărui model, în funcție de cererile clienților, conform standardelor din industria automotive”, a mai arătat șef lucrări dr. ing. Mihaela Bucur.

Cu prilejul vizitei, au fost stabilite noi direcții de colaborare.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram