Ceremonia de acordare a primului grad de ofițer absolvenților anului IV, Secţia de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureş

Absolvenții anului IV din cadrul Secţiei de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureş a Institutului Medico-Militar, promoția „Regele Mihai I – 100” au trăit astăzi emoția avansării la primul grad de ofițer.

Ceremonia de acordare a primului grad de ofițer celor 20 de studenți absolvenți ai anului IV Medicină Militară, Târgu Mureș, a avut loc în Cetatea Medievală astăzi, 29 iulie 2021, cu începere de la ora 9:30.

Însemnătatea evenimentului a fost dublată de Ceremonia dedicată Zilei Imnului Național al României, proclamată prin Legea nr. 99/1998 și sărbătorită anual în data de 29 iulie.

Șeful Secției de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureș, Col. medic Vicențiu Ghițescu, a dat citire Ordinului Ministrului Apărării Naționale de acordare a gradului de sublocotenent absolvenților anului IV Medicină Militară.

Studenții Secţiei de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureş, nou intrați în corpul ofițerilor, au fost felicitați în cadru festiv de Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, de reprezentantul Direcției Medicale a Ministerului Apărării, Col. Florin Pătru, locțiitorul comandantului Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale, General de brigadă Claudiu Ovidiu Dobocan și subprefectul Județului Mureș, Ana-Lucia Hang.

S-au aflat alături de studenții absolvenți ai anului IV Medicină Militară, decanul Facultății de Medicină Târgu Mureș, prof. univ. dr. Ovidiu S. Cotoi, reprezentantul Institutului Medico-Militar, Col. Viorel Bulmez, reprezentanți ai instituțiilor locale.

Mesajul Rectorului UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei:

„ Această zi este o zi de sărbătoare pentru Universitate și pentru voi, studenții acestei universități.

Am participat cu toții la Festivitatea de absolvire a promoției 2021, unde 15 studenți militari absolvenți au depus jurământul medical. Astăzi, se află în fața dumneavoastră 20 de studenți militari care devin ofițeri.
Un moment important în cariera voastră, un moment de promovare ce vine ca o confirmare a motivației voastre.

De astăzi sunteți ofițeri. Ne uităm la voi cu respect, cu speranță și cu sentimentul încrederii în viitorul medicinei militare românești, a centrului de la Târgu Mureș.  Avem astăzi la Târgu Mureș 170 de studenți militari. Alături de București, este al doilea centru care pregătește studenți militari pentru armata română. Din acest motiv, de curând, Universitatea a fost decorată de către Ministerul Apărării Naționale cu cea mai importantă medalie, dovadă a calității pregătirii voastre medicale.

Nu am nici o îndoială că veți merge înainte, așa cum o cer reperele academice și militare. Asocierea pe care v-ați permis-o, de a lega această promovare în grad de Regele Mihai I al României, are o semnificație deosebită. De curând, cea mai importantă sală a Parlamentului României, Sala Senatului, a primit de asemenea numele Regelui Mihai I.

Nu trebuie să uitați faptul că, UMF Târgu Mureș a fost înființată în anul 1945 prin Decret Regal al Regelui Mihai I. Elementul de onoare, de onestitate, de patriotism, pe care de fiecare dată Casa Regală a României l-a transmis românilor, trebuie să vă urmărească în fiecare zi.

Vă felicit, vă doresc mult succes și niciodată să nu uitați că aparțineți unei Universități, unui oraș și unei țări care are multe așteptări de la voi!
Felicitări!”

În numele studenților anului IV Medicină Militară s-a adresat celor prezenți șeful promoției „Regele Mihai I – 100”, slt. George Bojescu. Mesaje de felicitare au venit și din partea absolvenților anului VI din cadrul Secţiei de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureş, transmise de șeful promoției 2021, slt. Alexandra Hoza.

În fruntea Gărzii de onoare a dispozitivului pentru defilare s-a aflat Lt. col. medic Bogdan Țambrea urmat de cele 6 plutoane constituite din studenții celor 6 ani de studii din cadrul Secţiei de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureş.

Felicitări promoției „Regele Mihai I – 100”!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram