Competivitate pentru inima copiilor

Peste 4,7 milioane de euro vor fi investiți în supraspecializareaIuBCVt a 245 de medici și asistenți din România – proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvolatrea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul ”Competivitate pentru inima copiilor: cardiologie și chirurgie cardiovasculară pediatrică – CORDISPED” se va derula pe parcursul anului 2015 cu termen de finalizare 24.12.2015, având ca beneficiar și coordonator UMF Tîrgu Mureș. Grupul țintă al proiectului sunt 75 de medici și 160 de asistente medicale și are ca obiectiv general îmbunătățirea competitivității și adaptabilității personalului medical în domeniul cardiologiei și chirurgiei cardiovasculare pediatrice (CCCV) și conexe prin dezvoltarea și furnizarea de formare profesională specifică de calitate și acces la proceduri și tehnologii avansate.

Din consorțiul proiectului fac parte IUBCvT și UMF ”Iuliu Hațieganu, însă beneficiarii reali ai proiectului vor fi copiii născuți cu complicații cardiovasculare care au nevoie intervenții chirurgicale în primele zile de viață. În România se nasc anual aproximativ 1000 de copii care necesită astfel de intervenții, dintre care 250-300 sunt operați la Tîrgu Mureș. ”Sperăm să creștem numărul copiilor operați la 400, după cele 10 luni în care se desfășoara proiectul. Problema principală este logistica, putem trata mare majoritate a patologiilor, însă nu avem destul personal să îi operăm pe toți”, a declarat inima, și la propriu și la figurat, proiectului, prof. univ. dr. Horațiu Suciu,

Proiectul își propune îmbunătățirea competențelor și activităților în domeniul (CCCV) pediatrice și conexe pentru 75 de medici și 160 de asistente medicale din România, însă ”…cel mai probabil acest număr va fi suplimentat”, a declarat managerul de proiect prof. dr. Klara Brînzaniuc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram