Un sincron…atipic

sincron osmdConferinţa intitulată „Sincron de chirurgie, obstetrică şi stomatologie”, organizată de OSMD a avut loc la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, vineri 5 martie la ora 15. Cei trei invitaţi: Dr Molnar Cristina, Dr Molnar Călin şi Dr Molnar Claudiu au încântat sala plină de studenţi cu un „curs” cât se poate de atipic. Aceasta a început prin prezentarea unor poze statice( sau mai puţin) din desene animate, reprezentative titlului conferinţei şi fiecărui cadru didactic în parte, lucru care a stârnit un val de râsete printre studenţi.

A urmat „testul” care a cuprins întrebări cu complement simplu şi multiplu, răspunsurile fiind date de cei doi medici respectiv toţi studenţii participanţi. Deşi totul a căpătat rapid o tentă non-formală, printre „rânduri” era evidentă câte o învăţătură prin exemplele date din viaţa de medic ale celor două cadre didactice. Atmosfera a fost una detensionată, cu un dialog deschis cu atât mai mult cu cât studenţii de la medicină dentară au avut motive să se simtă relaxaţi şi confortabili, fiind puşi faţă-n faţă cu cele două personalităţi ale universităţii.

După o pauză….de un slide, a urmat predarea diplomelor din partea Dr.Molnar Cristina pentru studenţii care au contribuit atât la realizarea acestui proiect cât şi a activităţii acestora de pe parcursul anilor. Cei trei medici au primit din partea organizatorilor câte o diplomă şi un dinte personalizat, ceea ce i-a încântat foarte mult.

Încheierea a fost una specială, prin prezentarea unui pamflet( care trebuie tratat ca atare) realizat de câţiva studenţi de la medicină dentară care au interpretat roluri ale unor cadre didactice. Amuzamentul a fost cât se poate de accentual la vizualizarea filmuleţului.

Coordonatorii proiectului sunt reprezentaţi de studenta în anul I la MD, Patricia Alexa, respectiv studentul în anul V la MD, Claudiu Vartolomei. Felicitări pentru realizarea unei conferinţe ieşite din comun.

Istvánfi Noémi Marta – voluntar blog.umftgm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram