Comunicat de presă privind fuziunea UMF Tîrgu Mureș cu UPM Tîrgu Mureș

DCIM100MEDIASenatele Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș și a Universității „Petru Maior” din Tîrgu Mureș, în ședințele din 18.04.2018, au decis fuziunea Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș cu Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu Mureș prin absorbția Universității „Petru Maior” din Tîrgu Mureș de către Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș.

În urma fuziunii, Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș îşi păstrează integral statutul de instituţie de învăţământ superior acreditată, codul fiscal şi adresa juridică şi fiscală precum şi toate celelalte elemente şi atribute specifice, inclusiv caracterul său multicultural, așa cum este prevăzut în Legea Educației Naționale nr. 1/2011 și își va modifica denumirea din Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș în Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Tîrgu Mureș.

Deciziile celor două senate vor fi transmise Ministerului Educației Naționale în vederea realizării demersurile legislative necesare finalizării acestui proces.

Rector UMF
Prof. dr. Leonard Azamfirei

Presedinte Senat UMF
Prof. dr. Constantin Copotoiu

Rector UPM
Prof. dr. Călin Enăchescu

Președinte Senat UPM
Prof. dr. Cornel Sigmirean

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram