Conferința Asociației de Terapie a Acceptării și Angajamentului, la ediția a doua

Asociația de Terapie a Acceptării și Angajamentului organizează, în perioada 20 – 22 mai 2022, a doua ediție a Conferinței Naționale ACT cu tema „Aprofundarea conexiunilor interpersonale din perspectiva paradigmei contextual – comportamentale”, la care studenții Facultății de Medicină pot participa în mod gratuit.

Coordonatorul Departamentului de Consiliere, Orientare Profesională și Informare Studenți (DCOPIS) din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, șef de lucrări dr. Cosmin Popa, psiholog clinician și psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, a transmis că terapia prin acceptare și angajament reprezintă una dintre cele mai eficiente orientări terapeutice din cadrul psihoterapiilor cognitiv-comportamentale, în special datorită caracterului său flexibil și bazat pe procesul schimbării.

„Și în acest an, colegii noștri din filiala națională afiliată la Association for Contextual Behavioral Science (ACBS) organizează conferința națională ACT, ediția a doua. Prin efortul lor remarcabil au reușit să reunească în cadrul acestui eveniment nume importante din domeniul ACT/CBT, precum: Steven Hayes, Kelly Wilson, Matthieu Villate, Ross White și mulți alții. Totodată, în calitatea noastră de filială afiliată la ACBS, ne vom aduce contribuția în cadrul acestui eveniment prin susținerea a două prezentări ce includ studii de caz legate de psihoterapia cognitiv-comportamentală bazată pe proces (PB-CBT) în diferite psihopatologii. Totodată, vom organiza și un panel legat de implicațiile ACT în CBT. Mai exact, prima prezentare se va axa pe abordarea tulburării obsesiv-compulsive (TOC) prin PB-CBT, iar al doilea pe PB-CBT în tratarea tulburărilor de personalitate de Cluster B. În cadrul panel-ului, îi voi avea ca invitați de Mugur Daniel Ciumageanu și Bogdan Tulbure, cu care voi discuta despre aplicațiile clinice ale ACT în cadrul CBT”, a arătat șef de lucrări dr. Cosmin Popa.

Studenții UMFST se pot înscrie aici: https://forms.gle/LNGtb7tiHR76Q9AX8.

Mai multe informații despre conferință, speakeri și program se pot obține accesând: https://www.actromania.ro/conferinta-nationala-act-a-doua-editie/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram