Conferința Inter-Eng 2020: Viitorul Europei este digital: o viziune largă a conceptului de Industrie 4.0, dincolo de fabricația din întreprindere

Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”din Târgu Mureş anunță organizarea on-line a ediției cu numărul 14 a Conferinței Internaționale „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2020”. Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 8 octombrie 2020, ora 10.00.

„Conferinţa Internaţională „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2020” este la a paisprezecea ediție, de la debutul său care a avut loc în anul 2003. Ediţia din acest an, organizată în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România, Universitatea McMaster din Canada şi Universitatea Zagazig din Egypt, reunește participanți din 12 țări de pe 5 continente precum: România, Ungaria,  Elveția, Spania, Finlanda, Slovacia, Canada, Egipt, Maroc, Arabia Saudită, Algeria sau India, specialişti din domeniul ingineriei şi din domenii adiacente, din comunitatea academică românească şi mondială. În acest an evenimentul științific se desfășoară on-line, fiind accesibil publicului larg la adresa https://inter-eng.umfst.ro/2020/”, a transmis prof. dr. habil. ing. Liviu Moldovan, preşedintele comitetului ştiinţific.

În decursul celor treisprezece ediţii derulate cu succes până în prezent, conferința şi-a câştigat un statut binemeritat de eveniment remarcabil al cercetării ştiinţifice mureşene, reuşind focalizarea interesului pentru ramura inginerească a ştiinţei şi cercetării. Organizarea ediţiei 2020 a conferinței este susţinută de Consiliul Județean Mureş, care încurajează manifestările ştiinţifice şi de cercetare cu o semnificativă aplicabilitate practică.

„Conferinţa Internaţională „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2020” reprezintă un important forum profesional şi ştiinţific organizat de către Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației a Universităţii de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, care a devenit, de la o ediţie la alta, un eveniment de referinţă în viaţa ştiinţifică a oraşului prin numărul crescând al specialiştilor români şi străini participanţi. În această ediție a conferinței sunt prezentate 132 de lucrări științifice, tema principală a conferinței fiind „Viitorul Europei este digital: o viziune largă a conceptului de Industrie 4.0, dincolo de fabricația din întreprindere”, a mai arătat transmis prof. dr. habil. ing. Liviu Moldovan.

Lucrările conferinţei sunt publicate în prestigioasa revistă Proceedings, editată de MDPI Basel – Elveția, fiind evaluată de Clarivate Analytics Web of Science – Conference Proceedings Citation Index.

Keynote speakers ai conferinței Inter-Eng 2020 sunt:

Prof. dr. ing. Mo Elbestawi, Universitatea McMaster, Canada

Prof. dr. ing. Abdelazim M. Negm, Universitatea din Zagazig, Egipt

Prof. dr. habil. Laszlo Kovacs, Universitatea din Miskolc, Ungaria

Prof. dr. Ahmed Hussein Ibrahim, Universitatea din Zagazig, Egipt

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram