Conferința online „Cu gândul la Petru Maior: ce este și ce mai rămâne de studiat la Biblioteca Filialei Academiei din Cluj-Napoca”

Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” și Școala Doctorală de Litere, Științe Umaniste și Aplicate, din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, vă invită să participați vineri, 22 octombrie 2021, ora 16.00, la Conferința online „Cu gândul la Petru Maior: ce este și ce mai rămâne de studiat la Biblioteca Filialei Academiei din Cluj-Napoca”.

Conferința va fi susținută de Prof. univ. dr. Alin-Mihai Gherman, cunoscut specialist în literatură română veche, îndeosebi în ceea ce privește umanismul și iluminismul ardelean.

Prof. univ. dr. Alin-Mihai Gherman, este absolvent al Facultății de Filologie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde a obținut și un doctorat în științe filologice, în anul 1978. A fost bibliotecar la Biblioteca Filialei Cluj a Academiei Române, Secţia de carte veche şi manuscrise (1969-1999), profesor asociat la Universitatea „Babeş Bolyai” şi „Avram Iancu” din Cluj-Napoca (1992-1997), conferențiar și apoi profesor universitar la  Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (1999-2010), unde a ţinut cursuri de istoria literaturii române vechi şi premoderne, literatură creştină, introducere în ştiinţele auxiliare şi tehnica cercetării, literatura română în context european, istoria lexicografiei româneşti.

Evenimentul își propune să aducă în atenția participanților, bogăția unui fond documentar care conține încă multe texte inedite, îndeosebi manuscrise ale generației Școlii Ardelene și posibilitatea de a identifica noi mijloace de valorificare ale acestuia, în viitor. Este o modalitate educativă, de a cinsti moștenirea lui Petru Maior, în anul în care se împlinesc 200 de ani de la moartea sa.

Acces Conferința:
Join Zoom Meeting: https://us06web.zoom.us/j/84024898887?pwd=Rnh6NmVtdDJ4N2pjK0NkZ01hNjBDUT09
Meeting ID: 840 2489 8887
Passcode: 221021



Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram