Curs postuniversitar dedicat rezidenților și practicienilor din stomatologia pediatrică

Curs patologia zonei de sprijinAula Centrului Integrat de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș va găzdui vineri, 27 octombrie, în intervalul orar 9.00 – 17.30, cursul postuniversitar „Patologia zonei de sprijin” cu multiple aplicații clinice, adresat medicilor rezidenți și practicienilor din stomatologia pediatrică. Cursul este crediat cu 8 puncte EMC.

„Ortodonția, ca si celelalte specialități ale medicinei dentare, a cunoscut o evoluție permanentă în ultimii ani datorită tehnicilor performante de investigație radiologică (Cone-beam CT, teleradiografie computerizată) și progreselor tehnologice de pe piața materialelor (arcuri hibride, bracketuri autoligaturante, mini implante de ancoraj). Cursul postuniversitar „Patologia zonei de sprijin” este un curs cu multiple aplicații clinice, care se adresează atât medicilor rezidenți, cât și practicienilor din stomatologia pediatrică, oferind diverse soluții practice de decondiționare a obiceiurilor vicioase, de rezolvare a crizei de spațiu în dentiția mixtă și de prevenire a migrărilor dentare”, au precizat organizatorii cursului postuniversitar.

Cursul va fi susținut de trei cadre didactice cu experiență: prof. dr. Mariana Păcurar, de la UMF Tîrgu Mureș, conf. Dr. Martha Krisztina, de la UMF Tîrgu Mureș, și conf. Dr. Elina Teodorescu, de la UMF „Carol Davila”, care vor prezenta o bogată cazuistică, cu accent pe depistarea factorilor etiopatogenici (tulburări endocrine, dismetabolice, tulburări ale erupției și permutării dentare) în anomaliile dento-maxilare și rolul mijloacelor interceptive în pedodonție și ortodonție.Afis curs postuniversitar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram