Oportunități de dezvoltare a capacităților antreprenoriale ale studenților UMF Tîrgu Mureș

6Organizarea și funcționarea sistemului sanitar din România se bazează din ce în ce mai mult pe furnizorii din sectorul privat. Ținând cont de tendințele de dezvoltare al acestui sector, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș demarează proiectul „Dezvoltarea capacităților antreprenoriale studențești în domeniul medical și farmaceutic”, finanțat de Ministerul Educației Naţionale prin fonduri destinate dezvoltării instituționale.

În cadrul acestui proiect se vor organiza cursuri și activități de internship destinate studenților de la Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie care oferă posibilitatea acestora de a-și însuși un bagaj de cunoştinţe legate de funcționarea sistemului sanitar din România, regulile de finanțare, însuşirea unor competenţe de management la nivel de întreprindere, dezvoltarea capacităţilor de susţinere şi gestionare profitabilă a întreprinderilor medicale, cabinetelor, policlinicilor, spitalelor şi farmaciilor, însuşirea elementelor de marketing şi vânzări servicii în antreprenoriatul medico-farmaceutic, dobândirea unor capacităţi necesare lansării de proiecte dedicate înfiinţării întreprinderilor de tip start-up, capcanele și pericolele care pot afecta funcționarea sustenabilă a unei instituții private medicale.

Proiectul este alcătuit din trei module independente, dintre care două de curs și un modul intitulat „Mobilităţi pentru schimb de experienţă la companii furnizoare de servicii medicale”.

Primele două module (cursuri) se vor desfăşura în perioada 16 – 30 octombrie 2017, respectiv 30 octombrie – 13 noiembrie 2017, în zile de vineri (interval orele 13.00 – 20.00, cu pauze, în total de 60 minute) și sâmbătă (interval orele 8.00 – 15.00, cu pauze, în total de 60 minute) în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş.

Cel de al treilea modul va cuprinde activități de internship la policlinici medicale, cabinete medicale de specialitate, cabinete medicale de medicină de familie, cabinete medicale de medicină dentară, producători & distributori de dispozitive medicale, distributori de reactivi de laborator, fabrici de medicamente, farmacii și depozite de medicamente.

Criterii de selecție: student integralist, membru într-o organizație studențească, participările la congresele studențești, rezumatele/articolele ştiinţifice publicate ca prim autor constituie un avantaj.
CV-urile care includ şi criteriile de selecţie se trimit pe adresa de email istratelumi@yahoo.com, în perioada 5 – 11 octombrie, ora 15.00.
Toți participanții vor primi diplomă de participare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram