Cursurile pentru admitere

cursuri de admitere umftgm

Update 1, 23.02.2015: Au participat peste 200 de elevi la sesiunea din data de 21 februarie. Cea de-a doua sesiune se va ține în data de 7 martie și va acoperi capitolele 6, 8, 10 și 11 din cartea de admitere.

Cursurile pentru admitere

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş îşi deschide porţile pentru toţi cei care doresc să participe la cursurile de pregătire pentru admitere, perioada de desfăşurare a acestora fiind din luna februarie până în luna mai.

Prima sesiune de pregătire va avea loc pe data de 21.02.2015, sâmbătă, începând cu ora 08:30 în clădirea principală a universităţii. Se vor preda primele 5 capitole din „ ANATOMIE ŞI FIZIOLOGIE UMANĂ pentru admitere la facultăţile de medicină”, manual cu o importanţă deosebită, foarte bine structurată reprezentând baza cursurilor.

Şedinţa se va finaliza la cu un test cuprinzând întrebări din materialul parcurs, respectiv întrebări la prima vedere. Cele 16 capitole rămase vor fi predate în luna martie, aprilie şi mai. Totodată, din data de 1 aprilie vor începe cursurile pe ramura de chimie.

Testul de încheiere al fiecărei şedinţe va avea un nivel de dificultate similar cu cel al examenului de admitere. Acesta nu va fi constituit dintr-un test grilă, ci va avea întrebările proiectate urmate de răspunsurile corecte. Astfel rezultatele se vor afla pe moment elevii observând-uşi greşelile.

Cadrele didactice participante la cursurile de pregătire sunt reprezentate de conferenţiari şi profesori universitari, respectiv şefi de lucrări din cadrul disciplinei de anatomie, fiziologie, histologie şi fiziopatologie. Scopul acestora este să transmită cât mai multe informaţii, respectiv să răspundă întrebărilor adresate de elevi pe parcursul şedinţelor pentru ca eventualele nedumeriri sau probleme să fie soluţionate cât mai eficient.

Cursurile de pregătire pentru admitere au în vedere nu numai transmiterea de informaţii, noţiuni,verificare a cunoştinţelor ci şi „familiarizarea” elevilor-viitori studenţi cu universitatea, sălile de curs, metoda de predare a cadrelor didactice şi desigur, pregătirea acestora pentru un randament şi rezultat cât mai satisfăcător la examenul de admitere.

Taxa de participare este de 50 lei/şedinţă; aceasta poate fi plătită online sau la faţa locului. Înscrierile se fac accesând acest link, iar programul complet al proiectului îl găsiţi aici

Coordonatorul proiectului este Prof. univ. dr. Angela Borda, catedra de histologie, a cărei iniţiativă şi implicare este de apreciat; avem speranţa că şi anul acesta numărul de elevi participaţi va fi la fel de semnificativ ca şi în anul precedent şi rezultatele examenului de admitere vor reflecta importanţa manualului şi cursurilor de pregătire.

Istvánfi Noémi Marta – voluntar blog.umftgm.ro

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram