De ce OSMD?

OSMD în viziunea multora,  a devenit nucleul în jurul căruia gravitează studenții de la medicină dentară. Înființată pe 6 martie 2012, odată cu Ziua Inernațională a Medicului Dentist, Organizatia Studențească de Medicină Dentară din Tg. Mureș a crescut în cei 3 ani de activitate frumos și armonios, neavând probleme de erupție și ajungând într-un binemeritat stadiu de ”dinte matur”.

537038_449503851835770_1168198551_n

OSMD are ca scop principal reprezentarea studenților de la Facultatea de medicină dentară în organele de conducere ale facultății, respectiv ale universității, făcând cunoscută și auzită vocea studentului. Toate aceste lucruri nu se puteau întâmpla fără ca organizația să capete respectul necesar din partea tuturor, acest respect câștigându-l evident prin proiecte și activițăți demne de o structură administrativă bine pusă la punct.

OSMD Tg. Mureș desfășoară o serie de activități care vin în ajutorul studentului precum organizarea festivalului național UniFest, implicare în Congresul Internațional pentru Studenți, Tineri Medici si Farmaciști – Marisiensis, secțiunea de Medicină Dentară și organizarea programului Interdentis care permite schimburi de studenți între centrul nostru universitar și celelalte centre din țară. Nu în ultimul rând, OSMD este singura organizație studențească din țară care a reușit doborârea unui record mondial, și anume, participarea a 1507 oameni la Cea mai mare lecție de igienă orală din lume.

Pe final am reușit să obținem și un interviu de la Dragoș Vulcu, Președintele OSMD Tg Mureș:

– Salut Dragoș, spune-mi te rog de ce să aleagă studenții OSMD?

– Bună Teodora Pop! Din punctul meu de vedere, în zilele noastre un medic dentist de succes nu mai trebuie să fie în totalitate un extrem de bun profesionist, tehnologia a avansat și în domeniul nostru așa că nu mai e foarte greu să devii bun pe ceea ce vrei. Dar pentru a excela e nevoie de foarte foarte multă muncă și e nevoie și de alte abilități pe care un medic dentist din ziua de azi trebuie să le aibă – abilități de marketing, management ș.a.m.d, toate aceste abilițăți câștigându-le încă din perioada studenției și cum altfel dacă nu prin implicarea activă în cadrul unei organizații studențești care activează în domeniul medicinei dentare..

În concluzie, aceasta este oferta pe care OSMD o pune la dispoziția ștudenților dornici de implicare. Așadar, pentru cei care încă stau pe gânduri, le sugerăm să ia inițiativa și să ni se alăture, deoarece OSMD-ul îi așteaptă cu brațele deschise!

Teodora Pop, voluntar blog.umftgm.ro21889_773149652804520_2523935966697264509_n

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram