Dr. Csőgör Lajos emlékére

Faculty_of_Dentistry_MOGYE_MarosvasarhelyIdén a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem intézményi ünnepét a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség Dr. Csőgör Lajos, fogorvos és első rektor tiszteletére tartott megemlékezése nyitotta.  Az esemény szűkkörű jellege ellenére meglehetősen felemelő volt. A professzor életének bemutatása után a szót Dr. Bocskai István, a Fogorvostudományi Kar egykori dékána, illetve Dr. Péter Mihály, mikrobiológus vette át. Ismervén a professzort, valamint vele dolgozva mindkét előadó szavai meghatóak voltak. Csőgör Lajos gazdag élettörténetének szakmai szempontból két legfontosabb állomása,  az ivóvíz fluorizálása és a kutató laboratórium alapítása volt.

Emberként és fogorvosként elért megvalósításai, példás munkássága arra ösztönözte a Fogorvosi Kari Platfform szakosztály önkénteseit, hogy az orvosi értékeket, amely között található a csőgöri hivatástudat, felevenítsék. A tisztelet jeleként a rendezvény résztvevői az esemény végén fehér galambokat engedtek el.

A rendezvény szervezésében részt vevő egyetemisták ötlete és munkabirása nem csupán értékelendő, hanem példamutató is. Apró lépésekben a jó irányt tartva messze ellehet jutni és ambiciózus ötletekkel, időt felemésztő közös munkával az eredmények láthatóak lesznek.

A fontos emberek megérdemlik, hogy emlékezzenek rájuk és az idő múlása ne homályosítsa be a megvalósításaikat, mivel a munkásságuk eredményei életünkben is érezhetőek. Diáktársaink nem engedték meg, hogy Dr. Csőgör Lajos emléke elvesszen, ellenkezőleg, visszahozták röpke időre azt, aki orvosgenerációk egészét inspirálta.

Próbáljunk meg nem felejteni!

Istvánfi Noémi – önkéntes, MOGYE Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram