Delegație universitară din Turkmenistan, în vizită la UMFST Târgu Mureș

Foto principalaUniversitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș a primit, în perioada 23 – 25 iunie 2019, vizita unei delegații universitare de la Turkmen State Medical University, singura universitate medicală de stat din Turkmenistan, fondată în anul 1931.

Scopul vizitei a fost de a identifica direcții de colaborare între cele două universități. Oaspeții străini au vizitat Facultatea de Farmacie, Grădina Botanică, Grădina de Plante Medicinale, Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice și Centrul de Simulare și Abilități Practice.

Foto 4Aflați pentru prima oară la UMFST Târgu Mureș, reprezentanții Turkmen State Medical University și-au exprimat dorința de a realiza schimburi de bune practici și proiecte de cercetare în comun cu Facultatea de Farmacie din cadrul Universității noastre. De altfel, aceștia au prezentat o expoziție de plante medicinale la Facultatea de Farmacie, au fost informați cu privire la structura și activitatea acesteia și au avut o întrevedere cu conducerea UMFST Târgu Mureș.

UMFST Târgu Mureș este locul în care studiază inclusiv studenți din Turkmenistan. Aceștia urmează programele de studii de la Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Inginerie.

Foto 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram