Excelența Sa James C. Rosapepe, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al UMFST Târgu Mureș

BANNER HCFostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa James C. Rosapepe, va fi distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș. Acordarea titlului onorific va avea loc luni, 1 iulie 2019, începând cu ora 12.00, în Aula Centrului Integrat de Medicină Dentară, cu prilejul unei ședințe festive a Senatului UMFST Târgu Mureș.

Excelența Sa James C. Rosapepe a îndeplinit funcția de ambasador al SUA în România între anii 1998-2001. Dipomatul american a avut o legătură foarte strânsă cu România, contribuind la întărirea legăturilor politice, economice, culturale și istorice între cele două țări. Pe linie academică a inițiat și gestionat parteneriatul între Universitatea din Maryland și Colegiul Profesorilor Români de IT. Proiectul a pus accent pe învățarea la distanță și a conectat profesori români de informatică de la universități de prestigiu și studenți din toate zonele lumii.

Fostul ambasador a scris și o carte despre România intitulată „Dracula is dead”, în care a descris experiența sa ca diplomat în România, promovând astfel țara noastră în Statele Unite ale Americii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram