Diana Apopei, prima admisă la Medicină Dentară: „Universul meu se învârte în jurul medicinei”

apopei diana iulianaEmoții mari au avut candidații care au susținut, în sesiunea iulie 2017, examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș. Astăzi v-o prezentăm pe Diana-Iuliana Apopei, candidata care a reușit să intre cu prima medie la Facultatea de Medicină Dentară, programul de studiu Medicină Dentară, linia română, obținând 8,96.

„Întregul meu univers se învârte în jurul medicinei”, susține Diana, care mărturisește că și-a dorit să devină medic de când era mică. A reușit performanța de a fi admisă prima la Facultatea de Medicină Dentară, după ce anul trecut nu a reușit să intre la UMF Tîrgu Mureș. Rezultatul nu a descurajat-o, ci, dimpotrivă, a motivat-o să se pregătească mai mult și să lupte pentru a-și îndeplini visul de a deveni medic.

Diana-Iuliana Apopei este din județul Iași și a studiat la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, specializarea Științe ale Naturii.
„Având în vedere ca am dat și anul trecut examenul de admitere, am învățat pentru examenul din 2017 cam un an și jumătate. Erau zile când învățam de dimineața și până seara, dar și zile când doar reciteam unele noțiuni. Fiecare are propriul stil de a învăța. Eu mi-am umplut pereții de planșe și scheme și am încercat să învăț logic și să fac legături între capitole. În corpul nostru toate sunt conectate și de asta trebuie să avem o privire de ansamblu. Consider că acest lucru m-a ajutat. Am făcut pregătire câteva luni cu un profesor și am participat și la simulările de admitere. Recomand simulările examenului de admitere elevilor care se pregătesc pentru admitere, deoarece sunt benefice din mai multe puncte de vedere. Te ajută să te obișnuiești cu atmosfera de examen și atenuează emoțiile”, transmite Diana.

Tânăra studentă își dorește să-i ajute pe oameni să învingă frica de dentist.
„Am ales Medicina Dentară pentru că, deși mulți nu le acordă importanță dinților, ei nu sunt mai prejos decât alte organe. Îmi doresc să fac oamenii să uite de frica lor de dentist, iar UMF Tîrgu Mureș este locul perfect pentru asta. Nici măcar nu m-am gândit la vreo altă universitate, pentru că din punctul meu de vedere UMF Tîrgu Mureș este cea mai bună universitate din România”, afirmă Diana.

La admiterea din sesiunea iulie 2017, La programul de studii Medicină Dentară, linia română, s-au înscris 4,25 candidați pe un loc raportat la 35 de locuri bugetate, iar testul la admitere a fost doar din întrebări la prima vedere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram