Diana Chirteș, pasionată de chimie, prima admisă la Facultatea de Farmacie

Chirtes Diana Andreea FarmaciePasionată de chimie, încrezătoare în forțele proprii și extrem de ambițioasă, Diana-Andreea Chirteș, absolventă a Liceului Tehnologic „Petru Maior” din Reghin, profil Matematică-Informatică, a reușit performanța de a fi admisă prima la Facultatea de Farmacie, programul de studiu Farmacie, linia română, cu media de admitere 9,88.

Diana Chirteș s-a pregătit intens pentru examen înainte cu un an și a participat la simulările de admitere, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, pentru a se autoevalua și pentru a simți emoțiile unui examen atât de important. Ea și colegii săi își vor însuși tainele profesiei de farmacist în noul sediu al Facultății de Farmacie, dotat la cele mai înalte standarde.

„Am început sa mă pregătesc cu seriozitate pentru admitere înainte cu un an de examen, moment în care eram nehotărâtă în ceea ce privește specializarea pe care îmi doresc să o urmez. Oscilam între Medicină Dentară şi Farmacie. Am lăsat la o parte acest gând și m-am focusat pe ceea ce conta cel mai mult -pregătirea. Așadar, am ales să dau examenul de admitere din chimie, acest lucru oferindu-mi o oarecare siguranță, întrucât materia pentru admitere, chimia organică, era aceeași pentru ambele specializări. Am participat la simulările de admitere organizate de UMF Tîrgu Mureș și mi-au fost de mare ajutor, deoarece prin intermediul lor m-am putut autoevalua la cel mai sever mod, mi-am dat seama de lipsurile pe care le am și, de asemenea, am simțit în cel mai real mod emoțiile unui examen atât de important”, povestește Diana Chirteș.

Decizia de a alege Facultatea de Farmacie a venit din pasiunea Dianei pentru chimie. Pentru ea, era o plăcere să rezolve exercițiile de la chimie, acestea punându-i „mintea la contribuție”.
„După simularea admiterii din luna aprilie am ales să studiez la Facultatea de Farmacie și această hotărâre definitivă a fost însoțită de dorința de a da tot ce e mai bun din mine și de a ajunge unde îmi doresc. În anul de pregătire pentru admitere, am descoperit cât de mult contează să faci ceea ce îți place cu drag. Îmi plăcea să învăț la chimie și să fac cât mai multe exerciții care să îmi pună mintea la contribuție și acesta a fost un factor important care m-a ajutat să iau decizia de a alege farmacia”, mărturisește Diana Chirteș.

Diana Chirteș îi îndeamnă pe elevii care își doresc să devină studenți ai UMF Tîrgu Mureș să muncească cu seriozitate și să aibă încredere în forțele proprii.
„Aș dori sa le transmit elevilor care își doresc să devină studenți ai Facultății de Farmacie să muncească cu drag și seriozitate, să aibă încredere în forțele proprii și nimeni și nimic să nu îi oprească în drumul lor spre atingerea succesului”, le transmite Diana Chirteș viitorilor candidați.

UMF Tîrgu Mureș are vești bune pentru elevii care își doresc să studieze farmacia. În data de 14 septembrie 2017, se organizează examenul de admitere pentru ocuparea celor 84 de locuri cu taxă la Facultatea de Farmacie, programul de studiu Farmacie. Înscrierile se vor face exclusiv online în perioada 6 – 7 septembrie 2017. Metodologia de admitere va fi identică cu cea din sesiunea iulie 2017. Detalii pe site-ul Universității: www.umftgm.ro.

facultatea de farmacie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram