Din suflet pentru suflet

Cea mai frumoasă perioadă a anului se apropie cu pași repezi, iar ajutoarele Moșului încet, încet încep să își adune forțele pentru a le dărui celor nevoiași un Crăciun cât mai călduros. Astfel, studenții cu inițiativă din universitatea noastră devin în această perioadă ucenicii Moșului, încearcând să aducă un zâmbet pe fețele copilașilor.

Așa că studenții stomatologi de la OSMD Tg. Mureș, obișnuiți să reconstruiască zâmbete în timpul anului, aduc și acum primul „Zâmbet de sărbători” în sufletul unor copilași orfani și a unor familii cu situații financiare precare. Cei care doresc să se implice alături de studenții OSMDentiști sunt așteptați de luni până vineri, începând cu 7 decembrie, între orele 18.00-20.00 pentru a aduna la sediul OSMD alimente neperisabile, hăinuțe, jucării, bani și pachete cu periuțe si paste de dinți pentru copilași. De asemenea, vineri în data de 11 decembrie, cu ocazia lansării revistei „Vitta Studentis” se va afla o urnă pentru donații în care pot depune bani toți participanții la eveniment.Cu banii strânși, studenții vor cumpăra jocuri, dulciuri și alte bunuri pentru copii.

12346505_866167180169433_5478601283295992392_n

„Fii și tu Moș Craciun”, o campanie cu tradiție a Ligii Studenților din Tîrgu Mureș, implică creativitatea și iscusința unor viitori medici plini de imaginație, în scopul confecționării de felicitări. Luni,7 decembrie, 30 de voluntari dornici să aducă magia sărbătorilor în sufletele copiilor, vor lucra până seara pentru a realiza felicitările care vor fi puse în vânzare la Concertul de colide, cât și la Seara Festivă din cadrul zilelor universității. Din vânzarea felicitărilor se vor face pachețele pentru copiii internați la Secțiile de Pediatrie și cei din casele de copii din Tîrgu Mureș. De asemenea, în cadrul Concertului de colinde se va face o colectă de jucării și cărți pentru a ale aduce un plus de bucurie celor mici.

Iar ca în fiecare an, studenții farmaciști prepară spiritul de sărbătoare, amestecând faptele bune cu dorința de a ajuta, realizând pachețele pentru copiii de la Spitalul de Pediatrie. Orice doritor poate întinde o mână de ajutor, în perioada 10-15 decembrie la sediul Asociației Studenților Farmaciști, precum și la Seara de colinde, în cadrul Facultății de farmacie, unde se vor putea face donații.

Sperăm că acum, în pragul sărbătorilor de iarnă, să ne alăturăm campaniilor umanitare inițiate de studenții noștri pentru a le dărui celor care au nevoie de noi un Crăciun de poveste!

Teodora Pop, voluntar blogumftgm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram