Lélektől lélekig

Az év legszebb időszaka nagy léptekkel közeledik és a télapó segítői közös erőfeszítéssel tesznek azért, hogy a rászorulóknak szebb legyen a karácsonya. Az egyetemünk lelkes diáksága ebben az időszakban a télapó inasa lesz, hogy mosolyt csalhasson a gyerekek arcára.

Az OSMD önkéntesei idén megpróbálnak segíteni az árva vagy nehéz anyagi helyzetű családban nevelkedő gyerekeknek. Azok akik részt szeretnének venni a szervezet akciójában, hétfőtől péntekig, december 7.-vel kezdve, minden nap 18 és 20 óra között nem romlandó élelmiszereket vihetnek be az OSMD irodájába. Továbbá december 11.-én, pénteken a Vitta Studentis folyóirat bemutatásán a teremben elhelyezett urnába pénzadományokat helyezhet bárki. A begyült összeget jótékony célra fordítják.

12346505_866167180169433_5478601283295992392_n

Légy te is télapó nevet viseli a Liga Studentilor hagyományos rendezvénye, ahol a leendő orvosok kreativitásukról tanúbizonyságot téve üdvözlőlapokat készítenek. Hétfőn, december 7.-én, 30 lelkes önkéntes késő estig fog azon dolgozni, hogy a kántálási koncerten kiállíthatóak és megvásolhatóak lehessenek a szebbnél szebb darabok. A begyűlt összegből a Pediátriai Klinikán fekvő gyerekek, illetve a gyermekházakban lakók fognak részesülni ajándékcsomag formájában.

A gyógyszerész hallgatók szervezete is kiveszi a részét az ünnepi jótékonyságból. Az ők irodájukba is december 10-15. között bárki vihet a Pediátriai Klinikán fekvőknek szánt ajándékot.

Dudás Csaba

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram