Earth Hour la UMF

12596214_1236535336375990_33783291_nOra Pământului (Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat în data de 19 Martie 2016, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

În acest an a participat și Universitatea de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș în rândul celor aproximativ 2 miliarde de susținători. UMF Tîrgu-Mureș și-a asumat rolul de pionier al comunității mureșene și prin proiectele de cercetare pe care le dezvoltă în cadrul Centrului de Cercetare Aplicată în Medicină și Farmacie prin care urmărește efectele mediului înconjurător și al factorilor determinanți asura vieții din aria locală, regională și națională, respectiv aplicabilitatea unor proceduri și tratamente asupra populației specifice zonei. Prin aceste inițiative, Universitatea dorește apropierea de nevoile comunității și totodată lansarea de semnale consistente privind provocările la care este supus corpul uman în secolul XXI.

Astfel sâmbătă, 19 martie, în intervalul orar 20,30 – 21,30, UMF Târgu-Mureș a oprit iluminatul din întreg campusul universitar și a afișat sloganul de anul acesta al campaniei pe rețelele de socializare și site-ul oficial „Dăruiește naturii din energia ta”. Fotografiile realizate sunt absolut deosebite, și reflectă îmbinarea a campusului cu natura.

Vlad Vunvulea – Voluntar blog.lstgm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram