EVRICA – Modele de reușită pentru studenți

2cc57f78-619a-463f-b9a6-ed199e75f613Peste 160 de studenți din anul I ai Facultății de Economie și Drept au participat marți, 10 decembrie 2019, la workshop-ul cu tema EVRICA – modele de reușită pentru studenți, organizat în cadrul agendei Zilelor UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Evenimentul face parte din seria de  activități ale Proiectului  EDUCAȚIA pentru VALORI și REUȘITĂ prin INDRUMAREA CARIEREI și ABILITĂȚILOR, derulat la Facultate, proiect din categoria ROSE, finanțat prin Programul național al MEN – Sprijin la Bacalaureat, acces la facultate. Manifestarea face parte din campania de instruire a studenţilor din anii I cu risc de abandon a studiilor, prin ateliere de lucru interactive, cu participarea studenților din ani superiori, a absolvenților și angajatorilor.

Lucrările au fost moderate de prof. univ. dr. Maria-Ana Georgescu, director de grant, care a prezentat succint obiectivele proiectului și a transmis un mesaj încurajator „bobocilor”, de a rămâne în sistemul de învățământ, având tot sprijinul din partea tutorilor și cadrelor didactice.

d78a892f-d573-41a4-898a-aec2a8abbe85Între invitați, reprezentanți ai angajatorilor, menționăm: Radu Moruțan – director BCR, Adina Rus – EON România, Sanda Vițelar și Codruța Togan – CJ Mureș, Crina Slev – Primăria Reghin, Brăduț Boloș – Apele Române, Kovacs Csaba – IMATEX. Dintre absolvenți și studenți, au fost prezenți Bogdan Bacoș și Theodora Domide, reprezentând Erasmus Student Network.

Derulat în sala de conferințe arhiplină a Hotelului Plaza din Târgu Mureș, într-o atmosferă colocvială, workshop-ul a abordat problemele într-o manieră captivantă pentru studenți. Vorbitorii au fost inspiraționali, discursurile motivante și axate pe ideea de a nu abandona studiile, de a gasi căi de autorealizare în țară.

71b5335b-cc40-4143-bf7e-6dbffecf2955Invitații au reprezentat atât mediul privat cât și pe cel public, provenind din domenii diferite și cu experiențe de viață foarte diverse, dar numitorul comun, mesajul lor comun a fost acela că merită să fii student și să-ți trăiești din plin studenția. Accentul s-a pus pe aspecte practice, legate de posibilități de angajare.

„A fost reconfortant pentru mine să văd cum profesori și lectori universitari depun eforturi dincolo de „fișa postului” și se implică în proiecte de acest gen, a căror scop este nu doar reducerea abandonului școlar ci și identificarea de soluții pentru ca parcursul universtar să fie cât mai “user friendly” posibil pentru fiecare dintre studenții lor. Am povestit cu cei din anul I de la specializările FED (Drept, Administrație publică, Management, Economia turismului, serviciilor și comerțului, Finanțe – bănci, Contabilitate și informatică de gestiune) despre cum un job te poate ajuta să crești și să te dezvolți profesional, fie că vorbim de mediul public sau privat, atâta vreme cât tu ești deschis spre învățare. Am vorbit și despre provocările vieții de student, câteva tips &tricks, și nu în ultimul rând despre cât e de important să-ți găsești motivația dar în același timp să fii conștient că ceea ce te va duce spre îndeplinirea obiectivului tău, e consecvența.” a declarat Crina Slev, una dintre invitate.

A fost un eveniment cu  impact major asupra participanților.

Prof. univ. dr. Maria-Ana Georgescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram